2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A gázolaj nagykereskedelmi ára szerdán jelentősen csökken, a benziné nem változik. A kormány a héten dönthet a fogyasztói árak megfékezésének kérdésében.

Jelentős gázolajár-csökkenés jön a hét közepén: bruttó 8 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára, ami várhatóan a kutak áraiban is megjelenik majd – írja a Holtankoljak. A benzin ára a hét közepén nem változik. Így az átlagárak 2024. április 24-től az alábbiak szerint alakulnak:

  • 95-ös benzin: 650 forint/liter,
  • gázolaj: 639 forint/liter.

Lapunk szombatonként régiós összehasonlító cikket közöl, ahol a szomszédos országok üzemanyagárait veti össze a hazaiakkal. Az Mfor Üzemanyagár-figyelő legutóbb arra emlékeztetett, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter rendre elmondja, hogy a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ), illetve annak tagjai, így például a Mol nem tartja be a kormánnyal kötött azon megállapodást, amely szerint a hazai üzemanyagok árának a régiós szinten kellene lennie.

Sőt, a tárcavezető a közelmúltban már belengette az újabb árstopot is.

A hírek szerint a kormány a héten dönt ebben a kérdésben. Lapunk a legutóbbi Kormányinfón Varga Mihály pénzügyminiszternél érdeklődött, van-e esély egy jövedékiadó-csökkentésre, a fiskális politika irányítója pedig nem zárta ki ennek lehetőségét sem.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!