<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A harmadik leggazdagabb magyar érdekeltségébe tartozó Mészáros M1 Autókereskedő Kft. által vállalt határidőkkel még a Porsche sem tudja felvenni a versenyt.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mészáros M1 Autókereskedő Kft. sokszor azért nyer el megrendelést a különböző autós tendereken, mert nagyon rövid határidőket vállal - jutott az Átlátszó.hu szakértők bevonásával elvégzett elemzésében a következtetésre. E paraméterrel még az olyan meghatározó szereplők, mint a Porsche vagy a Mercarius sem tudja felvenni a versenyt.

Ez azt jelenti, hogy 15 napos szállítási határidőt vállalnak a 180 nappal szemben, és a kiírással pontosan megegyező autókat szállítanak le.

A Mészáros M1 Kft. 2021-ben nyerte az első közbeszerzését, azóta összesen már egy híján egy tucat során járt sikerrel. A portál szerint gyors (többnyire 15 napos, vagy hosszabb) szállítási ajánlattal, és alkalmanként magasabb, máskor alacsonyabb árral nyert Mészáros cége (vagy az a konzorcium, amiben részt vettek), például a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, illetve a BMSK közbeszerzésén, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) tenderein, vagy az Agrárkamara, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. autóbeszerzésénél.

Az oknyomozó portál megkérdezte a a Mészáros M1 Kft.-t, hogyan lehetséges az, hogy pont annyi és olyan típusú és felszereltségű autó áll a rendelkezésre, mint amit a tenderkiíró beszerezne, ám választ nem kapott.