<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Aki 50 liternél több üzemanyagot tölt az autójába, annak a többletért már piaci árat kell fizetnie. De jelzi a Molnak, hogy véletlen volt a túlcsordulás, akkor az energetikai társaság kártalanítja.

A Mol és az OMV pénteken vezetett be korlátozást a tankolásnál. Eszerint a személyautókba egyszerre csak maximum 50 litert lehet tölteni, kannákba pedig csak piaci áron lehet üzemanyagot vételezni a cég állomásain. Ha valaki azonban 50 litert tölt autó üzemanyag-tartályába, akkor az egész tankolásért a piaci árat kell kifizetnie.

Nem kell aggódni, írni kell a Molnak. Fotó: PexelsNem kell aggódni, írni kell a Molnak. Fotó: Pexels

Caskhogy a kútoszlopok egyelőre nem állítják le a tankolást ötven liternél, így könnyen előfordulhat, hogy valaki véletlenül átcsúszik az ötven literes határon - hívja fel a figyelmet az rtl.hu.

Aki például 53,6 litert tankol, annak 45 143 forintot kell leszurkolnia, 20 ezer forinttal többet, mint amennyi a 480-as hatósági árból következne.

Az rtl.hu megkereste a Molt, amely elmondta, a kútoszlopok mechanikai átállítása folyamatosan zajlik, a cégnek azonban több mint 470 töltőállomása van, ezért a teljes átállás néhány napot igénybe vesz, legkésőbb jövő hét első felében befejeződik. A cég egyben jelezte, hogy kártalanítják azokat, akik benézték a mai szabályokat.

Mint írták:

Ha valaki ma még nem tájékozódott, nem olvasta el a kiírást, és 50 liter felett tankolt, akkor ha jogosult hatósági árra, természetesen az 50 liter feletti tankolására is hatósági árat alkalmazunk. Ha ez valami folytán nem így történt, abban az esetben a Mol ügyfélszolgálatán érdemes jelentkezni, haladéktalanul kártalanítjuk.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.