<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A korábbi 25 százalékról 100 százalékra növelné az állami tulajdont a Siklósi Kórház Nonprofit Kft-ben a kormány, a szükséges lépéseket megteszik.

A friss Magyar Közlönyben Orbán Viktor aláírásával jelent meg az a kormányhatározat, amely szerint "az állami egészségügyi ellátórendszer fejlesztése, megerősítése és kitettségének csökkentése érdekében – különös tekintettel a koronavírus-világjárvány okozta rendkívüli helyzetre és egészségügyi kihívásokra – szükséges, hogy a Siklósi Kórház Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 100%-os mértékben a Magyar Állam tulajdonába kerüljön".

Ennek megvalósítása érdekében pedig "felhívja a belügyminisztert és az emberi erőforrások miniszterét, hogy [...] tegyék meg a szükséges intézkedéseket – az Országos Kórházi Főigazgatóság útján – a Társaságban fennálló, magántulajdonban álló részesedésnek (a továbbiakban: Részesedés) a Magyar Állam javára történő megvásárlása érdekében".

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem sokkal később közleményben jelezte, hogy meghallották a miniszterelnök szavát, így a vásárlásra feltehetően hamarosan sor is kerül.

A Siklósi Kórház Nonprofit Kft. jelenleg 25,6 százalékban van a magyar állam, 74,4 százalékban pedig a Mega-Logistic Zrt. tulajdonában. Ez a helyzet 2004 óta áll fenn, a kórháznak a cég honlapja szerint adóssága nincs.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.