2020. március 27. 07:21
MTI

Az Egyesült Államokban a vírusfertőzöttek száma meghaladta a Kínában regisztrált fertőzöttek számát - jelentette csütörtökön délután a Johns Hopkins egyetem és kórház.

A péntek hajnali adatok szerint az Egyesült Államokban 85 594 fertőzést diagnosztizáltak az új típusú koronavírussal, míg Kínában 81 782 a regisztrált fertőzöttek száma. Magyarországon a fertőzöttek száma a péntek hajnali adatok szerint 300-ra nőtt.

Az amerikai tagállamok szerinti megoszlást tekintve a járvány legerőteljesebben New York államban és a vele szomszédos New Jerseyben, valamint a nyugati parti Kaliforniában szedi áldozatait. Az új típusú koronavírust egyedül New York államban csaknem 33 ezer embernél azonosították, és itt haltak bele a legtöbben a fertőzés nyomán kialakult betegségbe: 385 ember vesztette életét. A gyorsan terjedő vírus az Egyesült Államokban eddig összesen 1300 ember életét követelte. Világszerte több mint 532 ezer embert diagnosztizáltak a fertőzéssel, az áldozatok száma pedig meghaladta a 24 ezret.

Az amerikai egészségügyi szakemberek, köztük a vírus terjedésének visszafogását és a betegek kezelésének feltételeit összehangoló kormányzati munkacsoport tagjai folyamatosan arra figyelmeztetnek, hogy az Egyesült Államokban a vírus további gyors terjedésére, sőt új epicentrumok kialakulására lehet számítani.