2019. január 3. 11:33

És tulajdonos egy oktatási cégben.

A kormány honlapján közzétették a volt kormányszóvivő, Kovács Zoltán vagyonnyilatkozatát. Az időközben a Miniszterelnöki Kabinetirodán államtitkári poszthoz (a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felel) jutó Kovács bevallása nem mondható áttekinthetetlennek.

Kovács Zoltán államtitkár Kovács Zoltán államtitkár

A dokumentum szerint összes vagyona egy több mint 10 éve vásárolt Ford Mondeo, valamint 8 millió forint. Utóbbit a mindenkori képviselői alapdíj hathavi összegét meghaladó készpénz feltüntetésére szolgáló sorban jelezte az államtitkár.

Akinek ezek szerint nincs a nevén ingatlan és nincsenek pénzügyi befektetései sem. Nem tartozik továbbá sem pénzintézetnek, sem magánszemélyeknek. Utóbbi egyébként egyre népszerűbb forrásmegjelölési forma a képviselői vagyonnyilatkozatokban, családtagoktól, barátoktól kapott 10 milliók szoktak ezeken a sorokon megjelenni, több esetben kétséget ébresztve az olvasóban a vagyonnyilatkozat hitelességét illetően.

Kovács mindezeken túl egy céges érdekeltséget tüntetett fel. A debreceni székhelyű - az ottani egyetemen tanító, tevékenységét aktuálisan szüneteltető Kovács egyébként itteni címen van bejegyezve a cégnyilvántartásban - Unicornus Oktatási és Szolgáltató Betéti Társaság - mint a nevéből kiderül - oktatással foglalkozik. Fő tevékenysége a felső szintű, nem felsőfokú oktatás.

Az államtitkár kültag a cégben, tulajdoni része jelenleg 50 százalék a vállalkozásban. Rajta kívül még ketten vesznek részt a cég életében. A vállalkozás nem tűnik egy aranybányának, tavaly 2,7 millió forint árbevétel mellett 115 ezer forintos adózás előtti nyereséget ért el. A korábbi években voltak jobb eredményeik is, 2015-ben például az 5,8 millió forintos bevételre 1,5 milliós adózás előtti eredmény jutott.

Természetesen az államtitkári beosztásához járó juttatásokban - laptop, szolgálati autó, lakásbérlet, mobil - ő is részesül, de mindezzel együtt nem indulhatna a legtehetősebb állami vezetők versenyében.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.