1p

A téma ismét az ukrán gabona.

Az Ukrajnával szomszédos öt európai uniós ország koalíciója támogatja Janusz Wojciechowski uniós agrárügyi biztos arra vonatkozó javaslatát, hogy az EU nyújtson pénzügyi támogatást az ukrán gabona tranzitjához - mondta Robert Telus lengyel mezőgazdasági miniszter pénteken a lengyel közszolgálati rádióban.

A miniszter szerint a gabona szárazföldi szállítása drágább a tengerinél, ezért az EU-nak "hozzá kellene járulnia pénzügyileg a tranzithoz, hogy a gabona eljusson azokba az afrikai és közel-keleti országokba, ahova a háború előtt ment".

Öt állam koalíciójaként támogatjuk Janusz Wojciechowski uniós agrárügyi biztos arra vonatkozó javaslatát, hogy az EU járuljon hozzá a gabona szállításához, hogy az kifizetődő legyen - fogalmazott Telus.

Összefogás. Fotó: Depositphotos
Összefogás. Fotó: Depositphotos

Ukrajna hétfőn panasszal fordult a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO), amiért az ukrán gabonabevitelt eredetileg ellenző öt európai uniós tagország közül három - Magyarország, Lengyelország és Szlovákia - az Európai Bizottság múlt heti döntésének ellentmondva fenntartotta az ukrán gabona importjára vonatkozó tilalmát.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!