<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A Bloomberg értesülését lapunknak is megerősítették.

Parragh Bianka hatéves monetáristanács-tagi mandátuma csütörtökön jár le, mostanra pedig kiderült, hogy nem fog újrázni és nem marad a tanács tagja. A Bloomberg értesülése szerint helyére Búza Éva ülhet, aki jelenleg a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója.

Lapunk érdeklődésére pénzpiaci körökben megerősítették Búza Éva jelölését. Hogy ki lesz helyette a Garantiqa Hitelgarancia vezetője, azt még nem tudni. Búza egyértelműen ahhoz a Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterhez közelállónak számít, aki 2020. május végén távozott kurtán-furcsán az MNB alelnöki pozíciójából, s Matolcsy Györgyhöz való viszonya azóta sem tekinthető felhőtlennek.

Április 6-án egyébként egy másik tanácstag, Kocziczky György mandátuma is lejár. A Bloomberg információi szerint helyére az a Kovács Zoltán kerülhet, aki 2014-2016 között volt a Magyar Posta elnökségének a tagja.

Információink szerint a parlament gazdasági bizottsága hétfőn, március 27-én hallgatja meg őket és még aznap le is teszik az esküt.