1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Bloomberg értesülését lapunknak is megerősítették.

Parragh Bianka hatéves monetáristanács-tagi mandátuma csütörtökön jár le, mostanra pedig kiderült, hogy nem fog újrázni és nem marad a tanács tagja. A Bloomberg értesülése szerint helyére Búza Éva ülhet, aki jelenleg a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója.

Lapunk érdeklődésére pénzpiaci körökben megerősítették Búza Éva jelölését. Hogy ki lesz helyette a Garantiqa Hitelgarancia vezetője, azt még nem tudni. Búza egyértelműen ahhoz a Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterhez közelállónak számít, aki 2020. május végén távozott kurtán-furcsán az MNB alelnöki pozíciójából, s Matolcsy Györgyhöz való viszonya azóta sem tekinthető felhőtlennek.

Április 6-án egyébként egy másik tanácstag, Kocziczky György mandátuma is lejár. A Bloomberg információi szerint helyére az a Kovács Zoltán kerülhet, aki 2014-2016 között volt a Magyar Posta elnökségének a tagja.

Információink szerint a parlament gazdasági bizottsága hétfőn, március 27-én hallgatja meg őket és még aznap le is teszik az esküt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!