2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az LMP szerint a Fidesz gyarmatosító törekvések helyszínévé degradálja Magyarországot; Tetlák Örs, az LMP országos elnökségének tagja, Érd alpolgármestere vasárnapi online sajtótájékoztatóján komoly nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte a folyamatban lévő kínai beruházásokat.

Az ellenzéki politikus azt mondta, az orosz kollaboráció mellett nem lehet megfeledkezni arról, hogy egy másik nagyhatalomnak árusítják ki természeti kincseinket, emberi erőforrásainkat, gazdasági és ipari lehetőségeinket. Az LMP a Kínai Népköztársaságot a globális politika egyik fő aktorának tekinti - tette hozzá, rámutatva arra, hogy a kínai kommunista diktatúra elnyomó módszereivel komoly problémák vannak. Kínának tiszteletben kell tartani az emberi méltóságot, az alapvető emberi jogokat - hangoztatta.

Nem szűntek meg a tiltakozások az akkugyárak ellen. Fotó: Youtube
Nem szűntek meg a tiltakozások az akkugyárak ellen. Fotó: Youtube

Tetlák Örs emlékeztetett arra, hogy a kormány 2026-ig 20 milliárd forintot kíván költeni a Budapest-Belgrád vasútvonalra. Az LMP szerint ez Paks 2. után az évszázad második legrosszabb üzlete. "Ezzel a hazai vállalkozások helyett a nemzeti tőkésosztálynak gúnyolt hatalmi elit, a nemzeti oligarchia fog jól járni" - fogalmazott.

Az LMP politikusa utalt arra, a kormány nem számolt el a Fudan Egyetemnek juttatott közpénzvagyonnal. A párt álláspontja szerint továbbra sem egyértelmű, mi a helyzet a beruházással. Tetlák Örs rendkívül aggasztónak nevezte a Huawei digitalizációs térhódítását, részvételét a hazai 5G hálózat fejlesztésében. Közölte: a céget számos nyugati állam már komoly nemzetbiztonsági kockázatnak minősítette.

Tetlák Örs "eszement akkumulátor-gyarmatosításnak" minősítve a készülő beruházásokat, úgy fogalmazott, a magyar kormány sok száz milliárdos támogatásokkal, folyamatos hatósági félrenézésekkel egyengeti a kínai multik érkezését és érdekeit. Kínának nincsenek gátlásai, ha bárhol a világban kellően fogadókész kormánnyal találkozik, ez pedig komoly nemzetbiztonsági kérdéseket vet fel - hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!