<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az elmúlt órák hírei egy helyen.

  • A német energiaügyi ügynökség vezetője arra kérte a németeket, hogy takarékoskodjanak az energiával és készüljenek fel a télre, mert attól tart, hogy Oroszország leállíthatja a földgázszállításokat.
  • Katonai adatokkal teli, titkos orosz hardvert találtak ukrán határőrök az észak-ukrajnai Csernyihivben, közölték az ukrán hatóságok. A merevlemez 100 gigabájtnyi orosz katonai adatot tartalmazott, köztük az egyik légvédelmi egység katonáinak listájával és személyes adataival, de voltak rajta részletek orosz fegyverekről és hadgyakorlati tervekről is.
  • Magyarország területére 2022. július 1-jén 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6839 fő lépett be – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6252 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

Romos háza a Luhanszki területen fekvő Liszicsanszk ellen végrehajtott orosz légitámadás után 2022. június 16-án. Fotó: MTI/AP/Efrem LukackijRomos háza a Luhanszki területen fekvő Liszicsanszk ellen végrehajtott orosz légitámadás után 2022. június 16-án. Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij

  • Az ukrán hadsereg cáfolja azokat a híreket, miszerint az oroszok és az általuk támogatott szakadárok körülvették Liszicsanszk városát. Az ukrán nemzeti gárda szóvivője szerint a város környékén dúlnak a harcok, de a várost nem vették körül, az az ukrán hadsereg ellenőrzése alatt áll.
  • Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint az ukrán hadsereg öt parancsnoki állomását semmisítették meg Donbasz és Mikolajiv régiókban. Három fegyvertárolót is megsemmisítettek a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régióban. Az információkat egyelőre nem erősítették meg független források.
  • Ukrajna 42 Oroszországhoz tartozó vasúti kocsit foglalt le, melyekben nagyjából 800 ezer font értékű vagyon volt.
  • Nem teljesítette a katonai szolgálatot, ezért letartóztatták Ivan Fedotov jégkorong kapust, aki májusban szerződött a Philadelphia Flyershez. A 25 éves Fedotov finnországi születésű, de Oroszországban nevelkedett, orosz színekben indult az idei pekingi olimpián is Az egyik szentpétervári jégkorongpályán tartóztatták le.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.