TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

A vírus mutációi ugyanolyan hatásokkal járnak, de könnyebb lehet őket elkapni.

A koronavírus mutációi fertőzőbbek lehetnek az eredeti vírusnál, ugyanakkor nem halálosabbak annál, írja laptársunk, a Privátbankár.hu a Guardianre hivatkozva.

(Illusztráció. Pexels/ Polina Tankilevitch) (Illusztráció. Pexels/ Polina Tankilevitch)

A brit lap által idézett amerikai tanulmány, amely a vírus ötvenezer génszekvenciáját vizsgálta, megállapította: a kórokozó nem lett halálosabb, és hatásai sem változtak.

Ugyanakkor lehet, hogy a mutációit mégis könnyebb elkapni. Szakértők szerint ugyanis a vírus képes lehet reagálni az egészségvédelmi szigorításokra, például a közösségi távolságtartásra.

Ezek az intézkedések akadályozzák a fertőzés továbbadását, de ahogy a vírus egyre fertőzőbbé válik, a statisztika szerint egyre inkább megkerüli ezeket a korlátokat

- mondta David Morens, az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Nemzeti Intézete virológusa.

Egészségügyi szakemberek szerint egyébként minden vírusnak vannak mutációi, többségük azonban jelentéktelen.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.   

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.