TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Európai Unióba való törekvésünk során a műanyag ipar számára is stratégiai jelentőségű a környezettudatos szemlélet, a vezetők részére a környezettudatos irányítás, a gazdasági és környezeti szempontok együttes érvényesítése a meglevő ipari termelés és a fejlesztés területein egyaránt. Prof. Dr. Habil. Farkas Ferenc, jelenleg a Soproni Egyetem magántanára, korábban a Graboplast kutatási vezetője, az alábbi cikkben foglalta össze a műanyagipar sokat vitatott környezeti teljesítményét.

A műanyaghulladékokat csoportosíthatjuk jellegük szerint is. A technológiai és ipari hulladékokat együttesen primer, az elhasználódott műanyagtermékek hulladékait szekunder hulladéknak szokták nevezni.
Sajnos hazánkban a képződő műanyaghulladékoknak csupán 5%-át hasznosítják. EU tagságunk eléréséig ezt az arányt legalább 15%-ra kell növelni. Európában a legnagyobb hasznosítási arányt (>40%) Németország tudja felmutatni.

A technológiai és ipari hulladék (elvben) nem kerül a környezetbe. Fajtaazonos, általában tiszta, és reciklizációval (aprítás, granulálás) visszaforgatható. Sokkal nagyobb gondot jelent az elhasználódott műanyaghulladék hasznosítása. Ez igazán csak a szelektív gyűjtéssel oldható meg. Ehhez azonban a lakosság általános környezeti tudatosodására van szükség. E téren sok még a teendő ...


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.