2015. október 29. 13:10

Minek is az az egyetlen működő lift a Heim Pál Gyermekkórházban, amikor az aranylábú focistáknak mint kiderült, eddig még traktorjuk és hatalmas, Makovecz-stílusú kazánházuk sem volt.

De szerencsére gyorsan kapnak belőle egyet-egyet 3,11 milliárdból és ennek köszönhetően most már két fűtött pályájuk is lesz. Így pedig minden esélyük meglesz arra, hogy a hatalmas játékerőt képviselő 12 csapatot számláló magyar nemzeti focibajnokságban elmozduljanak a jelenlegi 10. helyükről. Sőt, talán még azt is megélhetjük egyszer, ha már minden focicsapatunknak lesz saját stadionja, traktorja és még Makovecz-stílusú kazánháza is, hogy egyszer még augusztusig is eljutnak a nemzetközi kupákban.

De addig is szállítsuk át az egyetlen működő liftet az Üllői úti Heim Pál gyerekkórházból a felcsúti aranylábúaknak. Ez a lift ugyanis csak gondokat okoz a kórháznak. Mivel a 8 szintes épület keleti végében a lépcsőház fizikailag le van zárva, a két liftből pedig csak egy működött október 29-én, így a beteg kisgyerekek és az őket kezelésekre hozó szülők hosszú sorokban várakoztak, hogy feljussanak a megfelelő szintekre az egy darab, maximálisan 6 személyt, illetve 500 kilogrammot befogadni képes lifttel. De ha a kicsik esetleg még babakocsiban közlekednek, akkor a maximális 6 személyből gyakorlatban 5, 4 vagy esetleg 3 lett. És ráadásul még az első emeletre is kénytelenek a kis betegek és a kísérők a liftet használni, mivel a lépcsőház fizikailag le van zárva, így még aki lépcsőzni szeretne, az sem tud.

Márpedig ha a lift már Felcsúton lett volna, akkor a szülők nem akartak volna mindenáron feljutni -  vagy legalábbis nem tudtak volna – a megfelelő szintekre, nem szembesültek volna azzal, hogy például a hematológia rendelőjében nincs fűtés és nem működik az informatikai rendszer. Nem kellett volna az orvosoknak megkérni a gyerekeket és a kísérőjüket, hogy próbáljanak meg az egyetlen, agyonzsúfolt lifttel az első emeletről a negyedikre feljutni és ott sem kellett volna egy, a tömeghez képest kicsi helyen várakozni, ahol ráadásul még a mosdók, mellékhelyiségek is le voltak zárva a több órás várakozás ideje alatt. És arra sem kellett volna hosszú ideig várni a kezelést követően, hogy a "kedvenc" liftjükkel lejussanak a földszintig.

Sőt, ha a lift már Felcsúton lenne, még attól sem kellene tartania a Heim Pál kórház vezetésének, vagy az azt felügyelő Emberi Erőforrás Minisztériumnak (amely egyébként szereti a focit, tolja is a százmilliókat, milliárdokat a csapatokba: Lehull a lepel, ők pénzelik a Fradit! de a Honvéd, MTK, Vasas is kapott ), hogy valamelyik tökös ellenzéki képviselő (már ha van egyáltalán ilyen idehaza) feljelenti őket közveszély okozása miatt. Még belegondolni is rossz, mi lett volna, ha leáll az egyetlen lift, vagy ha valamilyen katasztrófa, például tűz keletkezik a kórházban. Merre vezetett volna a menekülési útvonal?

Ezért is mondom, nem kell az a működő lift a Heim Pál Gyermekkórházba, csak a baj van vele. Vigyék azt is Felcsútra! Hátha olyan nagy lesz az a hatalmas Makovecz-stílusú kazánház, hogy még a lift is elfér benne. Mert ők bizony ezt is megérdemlik.

szp
mfor.hu