2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Minden harmadik 65 év feletti magyarnak van már ilyen.

A Gondosóra programra eddig már több mint 650 ezren regisztráltak, azaz mára minden harmadik 65 év feletti honfitársunk gondosóra-felhasználó - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán. Nyitrai Zsolt a videóbejegyzésben hangsúlyozta: a jelzőeszköz már 19 ezer életet mentett meg, és további 330 ezer hétköznapi esetben nyújtottak segítséget a kollégák. Hamarosan telefonos alkalmazás is segíti majd az időseket és hozzátartozóikat - közölte Nyitra Zsolt az MTI által szemlézett videóban.

Megtudtuk azt is, hogy a legidősebb felhasználó 107 éves. 

A gondosóra növeli a nyugdíjasok biztonságát, és megnyugvást ad a hozzátartozóknak - közölte Nyitrai Zsolt. 

650 ezren hordják már - vagy legalábbis van ilyenjük.
650 ezren hordják már - vagy legalábbis van ilyenjük.
Fotó: Facebook / Gondosóra

Akár Orbán Viktor is megszólalhat belőle

A gondosóra egyébként 2022-ben azzal került be a hírekbe, hogy az országgyűlési választás előtti napokban, a kampány csúcspontján néhány idős felhasználó órája megszólalt - volt, hogy egy szimpla Fidesz-aktivista, volt hogy maga Orbán Viktor hangján buzdított arra, hogy a felhasználó szavazzon a Fideszre. Az esetek elég nagy visszhangot váltottak ki, számos kényelmetlen kérdést felvet a gondosóra ilyen célra történő használata, de a Válasz Online akkori oknyomozó cikke szerint az elszórt esetek inkább a véletlennek voltak köszönhetőek, nem tervezték bombázni az idős választópolgárokat ezen a rendhagyó csatornán kampányüzenetekkel - az viszont kiderült, hogy egyébként alkalmas lenne erre az óra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!