TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. június 8. 06:29

A feketepiacról kivont áruk értéke több mint félmilliárd forint.

Több mint tizenegymillió szál cigarettát és három tonna fogyasztási dohányt vontak ki a feketepiacról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) emberei január eleje és április vége között - írta csütörtöki számában a Magyar Idők.

A lefoglalt illegális áru értéke a hatóság becslése szerint jócskán meghaladhatja a félmilliárd forintot.

A lap az adóhivataltól megtudta, hogy a cigarettacsempészek továbbra is Ukrajna és Szerbia felől próbálják meg behozni a dohánytermékeket.

Az illegális cigarettakereskedelem letörése érdekében a hivatal emberei rendszeresen ellenőrzik azokat a közlekedési és kereskedelmi csomópontokat, amelyek az adózatlan dohányáru szállítása, forgalmazása szempontjából kockázatosnak számítanak, de közterületeken, piacokon, vásárokon és a különféle időszakos rendezvényeken is megjelennek majd, hogy megakadályozzák a jogsértő értékesítést is.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.