2017. június 8. 06:29

A feketepiacról kivont áruk értéke több mint félmilliárd forint.

Több mint tizenegymillió szál cigarettát és három tonna fogyasztási dohányt vontak ki a feketepiacról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) emberei január eleje és április vége között - írta csütörtöki számában a Magyar Idők.

A lefoglalt illegális áru értéke a hatóság becslése szerint jócskán meghaladhatja a félmilliárd forintot.

A lap az adóhivataltól megtudta, hogy a cigarettacsempészek továbbra is Ukrajna és Szerbia felől próbálják meg behozni a dohánytermékeket.

Az illegális cigarettakereskedelem letörése érdekében a hivatal emberei rendszeresen ellenőrzik azokat a közlekedési és kereskedelmi csomópontokat, amelyek az adózatlan dohányáru szállítása, forgalmazása szempontjából kockázatosnak számítanak, de közterületeken, piacokon, vásárokon és a különféle időszakos rendezvényeken is megjelennek majd, hogy megakadályozzák a jogsértő értékesítést is.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.