2017. június 27. 08:28

Újabb munkákat rendelt meg az ajánlatkérő, ami kicsit megdobja az amúgy sem alacsony árat.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint kicsit tovább emelkedik az új szombathelyi Haladás stadion ára. Az ajánlatkérő, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. most olyan beszerzésekkel, felszerelésekkel és infrastruktúra-elemekkel bővítette a beruházás műszaki tartalmát, melyek a szerződés alapját képező kivitelezési dokumentációban nem szerepeltek, viszont szükségesek a fenntarthatósághoz és a "kivitelezés eredeti célkitűzésének végrehajtásához".

Ezeket a műszaki ellenőri feladatokat ellátó BMSK Zrt. írásban jóváhagyta, így az újabb tételek miatt összesen 603,3 millió forinttal nő a beruházás költsége is.

A kivitelező cégek, a Swietelsky és a ZÁÉV így nettó 13,1 milliárd helyett 13,7 milliárd forintot zsebelhet be.

Így fog kinézni a stadion

A Rohonci úti létesítmény eredetileg 9,6 milliárd forintról indult, viszont az építkezésre kiírt közbeszerzésre egyetlen 10 milliárd alatti pályázat sem érkezett. Helyette jöttek 13 milliárdosak, melyek közül a legalacsonyabbat, a 13,1 milliárdosat végül úgy fogadták el, hogy a kormánytól csak 9,6 milliárdos fedezetre volt ígéret, az önkormányzat pedig a saját költségvetéséből a hiányzó összeget nem tudta pótolni. A hírek szerint ekkor már létezett egy olyan "titkos" kormányhatározat, ami arról szólt, hogy a város megkapja a hiányzó összeget az államtól.

mfor.hu