2017. április 19. 13:28

A GVH eljárást indít a Tények-et fényező kampány miatt.

Versenyfelügyeleti eljárást indít a Gazdasági Versenyhivatal a TV2 Médiacsoport ellen a Tények legutóbbi reklámkampánya miatt, írja az Index. Emlékeztetőül: a kérdéses kampány plakátjain az szerepel, hogy a Tények "Magyarország legjobb híradója".

Ez az önfényező megállapítás-szlogen már a reklámok februári indulásakor is jogsértőnek szaglott, és az sem segített rajta, hogy a csatorna sunnyogó húzással igyekezett bebiztosítani, hogy ne legyenek miatta büntethetők. Mint utóbb kiderült, a feliratot idézőjelek közé tették. Ez azért csak utóbb derült ki, mert az idézőjelek mikroszkopikusak, csakis közelről láthatóak, ami reklámplakátok esetében különösen őszintétlen megoldás.

Az Index még a kampány indulásakor kérdezte meg a GVH-t, rendben vannak-e így a feliratok versenyjogi szempontból. A hivatal válasza szerdán futott be, azt írták, jogellenes összehasonlító reklám tilalmának és a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt versenyfelügyeleti eljárást indítanak Andy Vajna csatornája ellen.

Az eljárás persze még nem garantálja a büntetést. Ha azonban elmeszelik a csatornát, akkor lehet, hogy komoly összeget lesznek kénytelenek fizetni: a Népszava, szintén a kampány elején, megkérdezett egy szakértőt, aki akár 100 millió forintra saccolta a kiszabható bírság mértékét.

mfor.hu

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!