TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. április 19. 13:28

A GVH eljárást indít a Tények-et fényező kampány miatt.

Versenyfelügyeleti eljárást indít a Gazdasági Versenyhivatal a TV2 Médiacsoport ellen a Tények legutóbbi reklámkampánya miatt, írja az Index. Emlékeztetőül: a kérdéses kampány plakátjain az szerepel, hogy a Tények "Magyarország legjobb híradója".

Ez az önfényező megállapítás-szlogen már a reklámok februári indulásakor is jogsértőnek szaglott, és az sem segített rajta, hogy a csatorna sunnyogó húzással igyekezett bebiztosítani, hogy ne legyenek miatta büntethetők. Mint utóbb kiderült, a feliratot idézőjelek közé tették. Ez azért csak utóbb derült ki, mert az idézőjelek mikroszkopikusak, csakis közelről láthatóak, ami reklámplakátok esetében különösen őszintétlen megoldás.

Az Index még a kampány indulásakor kérdezte meg a GVH-t, rendben vannak-e így a feliratok versenyjogi szempontból. A hivatal válasza szerdán futott be, azt írták, jogellenes összehasonlító reklám tilalmának és a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt versenyfelügyeleti eljárást indítanak Andy Vajna csatornája ellen.

Az eljárás persze még nem garantálja a büntetést. Ha azonban elmeszelik a csatornát, akkor lehet, hogy komoly összeget lesznek kénytelenek fizetni: a Népszava, szintén a kampány elején, megkérdezett egy szakértőt, aki akár 100 millió forintra saccolta a kiszabható bírság mértékét.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.