TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2013. június 28. 10:04

A Lukoil-csoport egyik leányvállalata megvásárolja az OMV kenőanyag-üzletágát - jelentette be pénteken az OMV.

A bécsi központú nemzetközi energiaipari nagyvállalat közleménye szerint kilenc országban kerül át az üzletág és vele a BIXXOL márkanév az új tulajdonoshoz. A közép- és kelet-európai értékesítési és terjesztési hálózattal együtt az ausztriai keverőüzem is az adásvétel tárgyát képezi. Az OMV kenőolaj-üzlete 74 alkalmazottat foglalkoztat, a munkahelyek az átvétellel is megmaradnak - írták.

Nem vonatkozik a megállapodás az OMV törökországi leányvállalatának, a Petrol Ofisinek a kenőanyag üzletágára.

Vételárat az OMV nem hozott nyilvánosságra. Az adásvétel véglegesítést az év végére tervezik.

Az OMV a kutatási és kitermelői tevékenységek felé mozdul el. Ennek jegyében nemrégiben megvált horvátországi és bosznia-hercegovinai kúthálózatától, amelyek kiestek a schwechati finomító szállítási körzetéből.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.