2013. június 28. 10:04

A Lukoil-csoport egyik leányvállalata megvásárolja az OMV kenőanyag-üzletágát - jelentette be pénteken az OMV.

A bécsi központú nemzetközi energiaipari nagyvállalat közleménye szerint kilenc országban kerül át az üzletág és vele a BIXXOL márkanév az új tulajdonoshoz. A közép- és kelet-európai értékesítési és terjesztési hálózattal együtt az ausztriai keverőüzem is az adásvétel tárgyát képezi. Az OMV kenőolaj-üzlete 74 alkalmazottat foglalkoztat, a munkahelyek az átvétellel is megmaradnak - írták.

Nem vonatkozik a megállapodás az OMV törökországi leányvállalatának, a Petrol Ofisinek a kenőanyag üzletágára.

Vételárat az OMV nem hozott nyilvánosságra. Az adásvétel véglegesítést az év végére tervezik.

Az OMV a kutatási és kitermelői tevékenységek felé mozdul el. Ennek jegyében nemrégiben megvált horvátországi és bosznia-hercegovinai kúthálózatától, amelyek kiestek a schwechati finomító szállítási körzetéből.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.