2002. július 10. 14:49

A Deutsche Telekomhoz tartozó VoiceStream Wireless és az AT&T Wireless Services fúziós tárgyalásokat folytat, az ügylet értéke 10 milliárd dollárra tehető. Ha megtörténik a fúzió, akkor a Verizon után a második legnagyobb amerikai mobilszolgáltató jöhetne létre, 25 millió előfizetővel, ám egyelőre nem született megegyezés.

A Deutsche Telekomhoz tartozó VoiceStream Wireless és az AT&T Wireless Services fúziós tárgyalásokat folytat, az ügylet értéke 10 milliárd dollárra tehető Ha megtörténik a fúzió, akkor a Verizon után a második legnagyobb amerikai mobilszolgáltató jöhetne létre, 25 millió előfizetővel, ám egyelőre nem született megegyezés.

A feleket több irányból is támadják. A Deutsche Telekom szemére vetik, hogy a VoiceStream három évvel ezelötti megvásárlása tovább növelte a cég adósságállományát, a DT-papírok árfolyamát pedig gyengítette. Az egyesült államokbeli mobilszolgáltatókat az hajtja az egyesülés irányába, hogy miközben lassul az előfizetői tábor bővülése, a nagysebességű hálózatok kiépítése növekvő költségekkel jár. Az amerikai piacon jelen lévő hat cég a díjak leszorításával próbálta meg piacrészesedését növelni, s mostanra már a lakosság 45 százaléka rendelkezik mobiltelefonnal.