1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Javított eredményén a német Metro csoport az első negyedévben annak ellenére, hogy a forgalom stagnált az egy évvel korábbihoz képest.

A működési eredmény 6,6 százalékkal 145 millió euróra nőtt a társaság keddi közlése szerint, főként a Shape 2012 elnevezésű takarékossági programnak köszönhetően. Elemzők 150 millió eurót vártak.

A kereskedelmi áruházlánc bevétele 15,5 milliárd euró volt, gyakorlatilag ugyanannyi, mint tavaly ilyenkor. A stagnálást elsősorban azzal magyarázták a cégnél, hogy Húsvét csak a második negyedév eredményeiben fogja éreztetni hatását, míg tavaly az első negyedévre esett az ünnep. Az áprilisi forgalmat is figyelembe véve azonban már 1 százalékos többletet tudott elkönyvelni a cégcsoport az egy évvel korábbihoz képest.

Adó után a társaságnak már csak 3 millió euró vesztesége volt, egy évvel korábban még 16 millió.

A cégcsoport megerősítette az év egészére vonatkozó előrejelzését, amely szerint a bevétel a tavalyi rekordhoz képest négy százalékkal növekszik, a működési eredmény a rendkívüli tételeket nem számítva 10 százalékkal 2,6 milliárd euróra bővül.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!