2p

Ma váratlanul megegyezett a holland sörgyártó román leánya és a Csíki Sör Manufaktúra.

Váratlanul megegyezett a Heineken Románia és a Csíki Sör Manufaktúra az eddig peres úton nem rendeződött vitás kérdéseikről, ahogy a manufaktúra Facebook oldalán látható bejegyzésben olvasható.

"A felek megegyeztek abban, hogy a Ciuc és a Csíki Sör márkanevek egymás mellett békében meg fognak férni a piacon. A megegyezés része, hogy minden peres ügyet a felek egymás ellen megszüntetnek.

Békét kötöttek

A mindkét fél részéről tanúsított kompromisszumos kiegyezés után a két cég bizakodóan néz a jövőbe és ezután több időt és energiát tud arra szánni, hogy építse kapcsolatait a közösséggel, partnereivel, fogyasztóival, és így most már csak arra kell összpontosítani, amihez a legjobban értünk: a sör készítéséhez".

A manufaktúra posztjában megköszönte a támogatóknak a segítséget, így a magyar kormánynak és Hódmezővásárhelynek (Lázár János miniszter városának) is.

A kérdés már csak az, mi lesz a Heinekenre kihegyezett, milliárdos bírságot és börtöbüntetést kilátásba helyező magyar törványjavaslattal.

Lázár gyorsan összehozta a feleket

A Csíki Sör Manufaktúra vezetője, Lénárd András a Maszol.ro-nak elmondta, hogy a megállapodás részeként elhagyják az Igazi Csíki Sör nevéből az igazi jelzőt, és Csíki Sörként fogalmazzák a terméküket.

"Úgy gondolom, hogy ez zavarhatta őket, mert arra engedett következtetni, hogy az ő sörük nem igazi, ha a mienk az,"

magyarázkodott Lénárd, aki szerint  a két cég közötti részletes megállapodást az elkövetkező 30 napban dolgozzák ki.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!