2017. március 27. 11:22

Ma váratlanul megegyezett a holland sörgyártó román leánya és a Csíki Sör Manufaktúra.

Váratlanul megegyezett a Heineken Románia és a Csíki Sör Manufaktúra az eddig peres úton nem rendeződött vitás kérdéseikről, ahogy a manufaktúra Facebook oldalán látható bejegyzésben olvasható.

"A felek megegyeztek abban, hogy a Ciuc és a Csíki Sör márkanevek egymás mellett békében meg fognak férni a piacon. A megegyezés része, hogy minden peres ügyet a felek egymás ellen megszüntetnek.

Békét kötöttek

A mindkét fél részéről tanúsított kompromisszumos kiegyezés után a két cég bizakodóan néz a jövőbe és ezután több időt és energiát tud arra szánni, hogy építse kapcsolatait a közösséggel, partnereivel, fogyasztóival, és így most már csak arra kell összpontosítani, amihez a legjobban értünk: a sör készítéséhez".

A manufaktúra posztjában megköszönte a támogatóknak a segítséget, így a magyar kormánynak és Hódmezővásárhelynek (Lázár János miniszter városának) is.

A kérdés már csak az, mi lesz a Heinekenre kihegyezett, milliárdos bírságot és börtöbüntetést kilátásba helyező magyar törványjavaslattal.

Lázár gyorsan összehozta a feleket

A Csíki Sör Manufaktúra vezetője, Lénárd András a Maszol.ro-nak elmondta, hogy a megállapodás részeként elhagyják az Igazi Csíki Sör nevéből az igazi jelzőt, és Csíki Sörként fogalmazzák a terméküket.

"Úgy gondolom, hogy ez zavarhatta őket, mert arra engedett következtetni, hogy az ő sörük nem igazi, ha a mienk az,"

magyarázkodott Lénárd, aki szerint  a két cég közötti részletes megállapodást az elkövetkező 30 napban dolgozzák ki.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.