TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Deutsche Telekom új főnöke - várhatóan Kai-Uwe Ricke - átalakítja a legnagyobb európai távközlési cég vezetését - jelentette a Financial Times Deutschland.

A Deutsche Telekom felügyelőbizottsága csütörtökön ülést tart a társaság székhelyén, Bonnban: délután bejelentik a legújabb üzleti eredményeket, és elmondják, hol tart a vállalati stratégia átalakítása.

A Financial Times Deutschland csütörtöki számában nem tartotta kizártnak, hogy a Matávot is érinthetik az elmúlt napokban emlegetett értékleírások. Értesülések szerint a drága felvásárlások utáni leírások, értékvesztés alapján, körülbelül 20 milliárd eurót tesznek ki a német távközlési vállalatnál, és főleg a tavaly 34 milliárd dollárért vásárolt amerikai leányvállalatot, a VoiceStreamet érintik. A Deutsche Telekom ennek ellenére nem akar megválni a Voicestreamtől.

A VoiceStream átvétele növelte a Deutsche Telekom, a Matáv többségi tulajdonosának adósságát - ez jelenleg hivatalosan 64,2 milliárd euró -, és várható, hogy Sihler (a Telekom átmeneti elnöke) a harmadik negyedév eredményeinek tálalásával együtt milliárdos nagyságrendű, a VoiceStreamet érintő, de akár a brit és a magyar részesedéseket is érintő értékleírásokat jelent be - írta a Financial Times Deutschland csütörtökön.

Korábban a Frankfurter Allgemeine Zeitung arról spekulált, hogy a Deutsche Telekom a részesedését a Matávban minimális többségre csökkentheti. A lap a Deutsche Telekom legsikeresebb külföldi leányvállalatának nevezte a Matávot. A Deutsche Telekomnak jelenleg, a MagyarComon keresztül, 59,21 százaléka van a Matávban. A Matáv többi részvénye nyilvános forgalomban van.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.