<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mindössze 6 hónapja van a közbeszerzést elnyerő vállalkozónak arra, hogy felépítse a Várda Sport Egyesület számára a fedett sportcsarnokot.

A szerződéskötési moratórium lejártát követően 5 nappal sikerült aláírni a fedett focicsarnok kivitelezésére vonatkozó kontraktust - találtunk rá a dokumentumra a Közbeszerzési Hatóság oldalán. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a fedett edzőcsarnokra vonatkozó eljáráson összesen 4-en indultak, amiből két pályázatot érvénytelennel nyilvánítottak:

  • a debreceni Globál Sport Kft. és Sztár-Vas Bt.,
  • valamint a nyíregyházi NYF-BAU Kft. és a Biriben székelő Slep-Szer Kft. pályázatait.

A nyertes D-Gesztor Bau Kft. végül 27 százalékkal alacsonyabb, nettó 485 milliós árajánlatának köszönhetően elvitte a munkát a KE-VÍZ 21 Zrt. elől.

A nyertes miskolci cég alvállalkozókat is bevon a munkákba, igaz arról, hogy pontosan mely cégeket segítségét veszi igénybe, még a szerződésben sincs szó. Ami biztos, hogy

  • a gépészeti,
  • az elektromos,
  • a betonozási (cölöpalapozás), és a sporttechnológiai munkákat adja aki alvállalkozásba.

Készül a stadion is, ami valahogy így néz majd ki

A szerződést szeptember 9-én írták alá, ami megegyezik a hatályba lépés idejével is. A dokumentumban foglaltak szerint pedig

"a vállalkozó köteles a tárgyi munkákat elvégezni legkésőbb a szerződés hatályba lépéstől számított hatodik hónap utolsó napjáig".

Vagyis ez alapján 2018. március 31-re kell elkészülnie a fedett edzőcsarnoknak, vagyis pont a választások előtt még akár le is lehet zavarni az átadó-ünnepséget.

Abban az esetben, ha valami súlyos gond adódnak, a vállalkozónak naponta a nettó ajánlati ár 0,5 százalékának megfelelő, vagyis közel 2,5 millió forintos kötbért kell fizetnie.

Noha a D-Gesztor Bau nettó 485 millióért vállalta el a csarnok kivitelezését, korábban előkészítési, tereprendezési munkákat is kell csinálni. Ez a Penta Industry Kft. feladata volt, amiért nettó 228 milliót kapott, vagyis a Kisvárda új edzőcsarnoka összesen nettó 713 millió forintba fog kerülni előreláthatóan.

Székely Sarolta
mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.