2p

Mindössze 6 hónapja van a közbeszerzést elnyerő vállalkozónak arra, hogy felépítse a Várda Sport Egyesület számára a fedett sportcsarnokot.

A szerződéskötési moratórium lejártát követően 5 nappal sikerült aláírni a fedett focicsarnok kivitelezésére vonatkozó kontraktust - találtunk rá a dokumentumra a Közbeszerzési Hatóság oldalán. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a fedett edzőcsarnokra vonatkozó eljáráson összesen 4-en indultak, amiből két pályázatot érvénytelennel nyilvánítottak:

  • a debreceni Globál Sport Kft. és Sztár-Vas Bt.,
  • valamint a nyíregyházi NYF-BAU Kft. és a Biriben székelő Slep-Szer Kft. pályázatait.

A nyertes D-Gesztor Bau Kft. végül 27 százalékkal alacsonyabb, nettó 485 milliós árajánlatának köszönhetően elvitte a munkát a KE-VÍZ 21 Zrt. elől.

A nyertes miskolci cég alvállalkozókat is bevon a munkákba, igaz arról, hogy pontosan mely cégeket segítségét veszi igénybe, még a szerződésben sincs szó. Ami biztos, hogy

  • a gépészeti,
  • az elektromos,
  • a betonozási (cölöpalapozás), és a sporttechnológiai munkákat adja aki alvállalkozásba.

Készül a stadion is, ami valahogy így néz majd ki

A szerződést szeptember 9-én írták alá, ami megegyezik a hatályba lépés idejével is. A dokumentumban foglaltak szerint pedig

"a vállalkozó köteles a tárgyi munkákat elvégezni legkésőbb a szerződés hatályba lépéstől számított hatodik hónap utolsó napjáig".

Vagyis ez alapján 2018. március 31-re kell elkészülnie a fedett edzőcsarnoknak, vagyis pont a választások előtt még akár le is lehet zavarni az átadó-ünnepséget.

Abban az esetben, ha valami súlyos gond adódnak, a vállalkozónak naponta a nettó ajánlati ár 0,5 százalékának megfelelő, vagyis közel 2,5 millió forintos kötbért kell fizetnie.

Noha a D-Gesztor Bau nettó 485 millióért vállalta el a csarnok kivitelezését, korábban előkészítési, tereprendezési munkákat is kell csinálni. Ez a Penta Industry Kft. feladata volt, amiért nettó 228 milliót kapott, vagyis a Kisvárda új edzőcsarnoka összesen nettó 713 millió forintba fog kerülni előreláthatóan.

Székely Sarolta
mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!