2017. április 13. 14:10

A hibrid járművet április 20-án mutatják be Monaco-ban.

Szlovák startup szállt be a 2017 legmeghökkentőbb autós húzása-versenybe: az AeroMobil nevű gyártó teljesen működőképes repülő autót ígér, melyet ráadásul már idén elő lehet rendelni, írja a Mashable.

Így fest a jószág az előzetes grafikákon:

A járgányról túl sok mindent még nem tudni, azon kívül, hogy beépített (tehát nem külön felszerelhető, hanem alapból adott) technológia fogja röptetni, ugyanakkor teljesen működőképes, négykerekű autóként is funkciónál majd, hibrid hajtóművel. A csapat a Top Marques Monaco szuperautó-kiállításon fogja bemutatni a járművet, április 20-án, és már idén elő lehet rendelni.

Az AeroMobilnak nem ez az első repülő autója, 2014-ben már összehozták az AeroMobil 3.0-ra keresztelt prototípust, de azt még nem bocsátották keresledelmi forgalomba. Itt a hivatalos videója:

A repülő autók témája eléggé sláger manapság: a szlovák startup mellett versenybe szállt az Airbus is, akik drónnal reptetett Lego-taxiként képzelik el a jövő járművét.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.