1p

A hibrid járművet április 20-án mutatják be Monaco-ban.

Szlovák startup szállt be a 2017 legmeghökkentőbb autós húzása-versenybe: az AeroMobil nevű gyártó teljesen működőképes repülő autót ígér, melyet ráadásul már idén elő lehet rendelni, írja a Mashable.

Így fest a jószág az előzetes grafikákon:

A járgányról túl sok mindent még nem tudni, azon kívül, hogy beépített (tehát nem külön felszerelhető, hanem alapból adott) technológia fogja röptetni, ugyanakkor teljesen működőképes, négykerekű autóként is funkciónál majd, hibrid hajtóművel. A csapat a Top Marques Monaco szuperautó-kiállításon fogja bemutatni a járművet, április 20-án, és már idén elő lehet rendelni.

Az AeroMobilnak nem ez az első repülő autója, 2014-ben már összehozták az AeroMobil 3.0-ra keresztelt prototípust, de azt még nem bocsátották keresledelmi forgalomba. Itt a hivatalos videója:

A repülő autók témája eléggé sláger manapság: a szlovák startup mellett versenybe szállt az Airbus is, akik drónnal reptetett Lego-taxiként képzelik el a jövő járművét.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!