2017. július 17. 07:36

Vakszerencse.

Hétvégén derült ki, hogy a Mészáros Lőrincé lett a balatonakali óriáskemping. A 24.hu most arról ír, a vételezés elég furcsa volt.

A felszámolását végző CMB Holding Tanácsadó Kft. ugyanis már tavaly nyáron megpróbálta eladni a Strand kempinget, 370 millió forintért. Az érkező 333 milliós ajánlatot nem találták megfelelőnek, így a kemping nem kelt el. Idén egy új területet is hozzácsaptak, ami az irányárat 817 millió forintra módosította. Erre januárban egy 370 millió forintos ajánlat érkezett, ami szintén nem volt elég, a pályázatot érvénytelenítették. Márciusban azonban ismét kiírták, változatlan tartalommal, az erre érkező 300 millió forintos ajánlatot pedig csont nélkül elfogadták.

A nyertes cég a Zion Europe Kft., melyet januárban alapított egy Seychelle-szigeteki cég, a DENTHOLM CORP.. Ennek lett a vezetője májusban Linczényi Aladin Ádám, aki a Konzum Nyrt. egyik igazgatósági tagja is, a Zion tulajdonosa pedig BLT Ingatlan Kft. lett, mely a Konzum Nyrt. közvetett érdekeltségébe tartozó BLT Group Zrt. leányvállalata. A Konzum pedig Mészáros Lőrinc cége.

Az egész sztori lényege, még egyszer, röviden:

egy 817 milliós kemping úgy került Mészáros Lőrinchez 300 millióért, hogy egy másik ajánlattevő 70 millióval többet adott volna érte.

FRISSÍTÉS: Az eredeti cikkben tévesen azt állítottuk, hogy a kemping Balatonakali önkormányzatáé volt, ezzel szemben azt a CMB Holding Tanácsadó Kft. adta el a felszámolás útján, mint azt Balatonakali Önkormányzata jelezte. Az önkormányzat arról is tájékoztatott, hogy ők a 24.hu-val szemben nem tudnak arról, hogy második nekifutásra bármilyen területet hozzácsatoltak volna a kempinghez, viszont az új tulajdonos egy 50 méteres területrészt átad majd az önkormányzatnak, hogy azon közterületet, parti sétányt alakíthassanak ki.

mfor.hu