2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Magyarországon kiírt közbeszerzések tág teret biztosítanak a vállalkozásoknak, hogy pályázzanak, de a nemzetgazdasági miniszter szerint "jó lenne, ha több magyar cég tudna közbeszerzési eljárást nyerni", mert még mindig dominálnak a külföldi cégek. Varga Mihály vasárnap az ATV Szabad szemmel című műsorában beszélt erről.

Arra a kérdésre, hogy az Orbán-Simicska konfliktus után maradhat-e az a tendencia, hogy a Közgép nyeri el az állami beruházásokra kiírt fontos közbeszerzéseket, Varga Mihály hangsúlyozta: Magyarországnak - európai uniós tagállamként - a pályázatokat szigorú protokoll és eljárásrend alapján kell kiírnia, és a közbeszerzési döntéseket bárki megismerheti, vitathatja.

"Kétségkívül vannak nagy vállalatok az építőiparban is, amelyek több ilyen nagy beruházást tudnak vállalni, és több közbeszerzési eljáráson tudnak elindulni, és jó lenne ha az említett cég mellett más cégek is fel tudnának nőni magyar cégként az építőiparban" - válaszolta Varga Mihály arra a kérdésre, hogy jónak tartaná-e, ha nem mindig a Közgép, hanem más cégek nyernék a közbeszerzési eljárásokat.

Pénteken derült ki, hogy a Közgép február elején elbukott egy 3,3 milliárdos tendert. Egy 3,3 milliárdos közbeszerzést már el is bukott Simicska

A miniszter elmondta: a héten az Erstével és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) aláírt szándéknyilatkozatban foglaltak szerint a magyar állam három éven belül magánbefektetőnek értékesíti 15 százalékos Erste-részesedését, és így tesz az MKB, valamint a Budapest Bank esetében is.

A bankok privatizálásakor a kormány arra törekszik majd, hogy a mérlegfőösszeg szerinti 50 százalék feletti magyar tulajdon megmaradjon a hazai bankrendszerben - emelte ki Varga Mihály.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!