<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A péntek éjszaka lehullott komoly fennakadásokat okozott Budapest egyes részein is. Az FKF komoly munkaerőhiánnyal küzd, de a társaság így is igyekszik megoldani a helyzetet.

Ha komolyabb havazás éri el hazánkat, az óhatatlanul problémát okoz a közlekedésben, annak ellenére, hogy a hótakarításért felelős vállalatok rendre azt kommunikálják, hogy felkészülten várják a telet. A péntek éjszakai havazás kapcsán kiadott közleményében ugyanakkor az FKF jelentősen árnyalja a képet, hiszen azt hangsúlyozzák, hogy a munkák elvégzéséhez sem a géppark, sem a munkaerőállomány nem elegendő.

Mint írták a Budapesti Közművek keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió szakemberei éjféltől folyamatosan ellenőrizték az utak állapotát, és ahol lehetséges volt, a munkagépek elvégezték az utak preventív sózását. Az FKF munkatársai 77 téli munkagéppel jelenleg is dolgoznak az utak megtisztításán, síkosságmentesítésén, hogy biztosítsák - első lépésben - a közösségi közlekedés zavartalanságát.

Hókotrók még az éjjel megkezdték a munkát a budapesti utcákon  (Fotó: FKF)Hókotrók még az éjjel megkezdték a munkát a budapesti utcákon (Fotó: FKF)

A korlátos erőforrások miatt először a kiemelt prioritással rendelkező utakat (hidak és felüljárók, autópályák és fő bevezető utak, legfontosabb tömegközlekedési útvonalak, egészségügyi intézmények környéke) takarítják, és csak ezt követően kerülnek sorra a mellékutak.

Azt is megjegyzik, hogy a társaság rendelkezésére álló téli célgépek száma az elmúlt 10 év során mintegy 20 százalékkal csökkent, a flotta darabszáma már korábban sem volt elegendő. Az elöregedett géppark miatt ráadásul az üzemképesség is csak 55-70 százalék körüli. Szombaton például a kivonuló gépjárműparból reggel 09:00 óráig 4 db vált meghibásodás miatt üzemképtelenné. A fentiek ellenére a vállalat azt hangsúlyozza, hogy az FKF munkatársai a közismerten kritikusan nehéz finanszírozási helyzet és munkaerő hiány ellenére elkötelezettek a szolgáltatások fenntartása iránt, és arra törekszenek, hogy a legtöbbet hozzák ki a meglévő eszközparkból.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.