3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A határidő előtt leadták mindegyik, az olimpiai, világ, és Európa-bajnok úszónőhöz köthető cég beszámolóját.

Ugyan az Iron-cégek nevéből szépen lassan eltünedezett az ’Iron’ jelző; Hosszú Katinka ennek ellenére 2023-ban is megtartotta mindegyik céges érdekeltségét. A „koronaékszer” ezek közül a Katinka & Co. – az egykori Iron Swim Kft. – amely egy 2022-es átalakítás után vette fel ezt a nevet, és az úszóiskola üzemeltetése mellett alá szervezték az úszónő többi céges érdekeltségét is.

Hosszú Katinka több céges érdekeltséggel is rendelkezik - változó eredményességgel
Hosszú Katinka több céges érdekeltséggel is rendelkezik - változó eredményességgel
Fotó: Depositphotos

A főtevékenységét tekintve ’PR, kommunikáció’ területen érdekelt Katinka & Co., amelyben az úszónő mellett kisebbségi tulajdonos férje, Layber-Gelencsér Máté is, 2023-ban nem zárt kiemelkedő évet. Az árbevétel 70,8 millió forint volt – ez a kiegészítő mellékletben szereplő információk szerint elsősorban marketingmegjelenésekből és az úszóiskolából folyt be. A tárgyévi eredmény némi visszaesés az egy évvel korábban regisztrált 91,912 millió forint után.

A Katinka & Co. összességében 9,51 millió forintos profittal zárta az évet, azaz kétségbeesésre alapvetően így sincsen ok; igaz, a nyereség egy év alatt harmadolódott, hiszen 2022-ben még 36,7 millió forintos pluszban zárt a cég. Az eredmény figyelembe vételével az úszónő és párja osztalék fizetéséről nem döntött, így tovább hízott a cég eredménytartaléka, egészen 361 millió forintra.

A bedőlt étterem

2022 júniusában nagy csinnadratta közepette nyitotta meg éttermét Hosszú Katinka, a Koool – by Katinka a Szent István körúton várta az egészséges ételekre vágyó érdeklődőket. Az egyébként összességében elég jó értékeléssel rendelkező vendéglátó-egység 2024 áprilisában szomorú hírt közölt kedvelőivel, a Facebook-oldalon közzétett poszt szerint a gazdasági helyzet miatt nem tudták volna tovább tartani a minőséget, ezért inkább a bezárás mellett döntöttek:

A Koool mögött álló HK Superfood Kft. 2021-es alapítása óta nem tudott nyereséget hozni, ez azonban a korábbi években még nem volt igazán meglepő, hiszen első évét teljesen építkezéssel töltötte, míg maga az étterem csak 2022-ben nyitott meg.

Azt, hogy valóban nem volt minden rendben az üzemeltető vállalkozás háza táján a tárgyév mutatja, hiszen az értékesítésből származó 162,7 millió forint arra is alig volt elegendő, hogy a 130,8 millió forintnyi anyagjellegű ráfordításokat fedezze (ennek jelentős hányada egyébként az anyagköltség). Mindez kiegészítve a személyi jellegű ráfordításokra költött 38,76 millió forinttal (azt a cég nem árulta el, hogy pontosan hány dolgozót foglalkoztatott), egyenesen ahhoz vezetett, hogy a HK Superfood -19,2 millió forintos mínuszban zárta az évet.

Hosszú Katinkának biztosan akad még dolga az étterem bezárása után is ezen vállalkozásával, ugyanis a HK Superfood 135,8 millió forinttal tartozik az anyacég Katinka & Co-nak, itt rövid lejáratú kötelezettségről van szó.

Mi a helyzet a többi céges érdekeltséggel?

Az első Iron-cég, az Iron Corporation Kft. továbbra is létezik, ám nem szerez érdemi bevételt, és csak veszteséget termel – 2023-ban 0 forint árbevétel mellett 2,5 millió forintos mínuszban zárt. Az egykoron az Iron-webshopot is üzemeltető cégben ennek ellenére van még pénz, hiszen a korábbi évekből csinos eredménytartalék gyűlt össze, amely még mindig 27 millió forintra rúg.

A koronavírus-járvány elvitte az eredetileg igen ígéretesen induló ISL-úszóliga versenyt, így az ennek üzemeltetésére létrehozott Iron International Kft. is tetszhalott állapotba került, és kereken nullás árbevétel mellett 5 millió forintos veszteséget hozott.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!