2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Elkészült Magyarország legnagyobb és legismertebb online áruházainak 2023-as listája.

A GKID 2015 óta készít nyilvános rangsorokat a magyar piacon működő, és ott a legnagyobb forgalmat generáló online kereskedőkről. Az e-kereskedelmi kutató- és tanácsadócég a Mastercard közreműködésével idén négy tematikus forgalmi rangsort állított össze.

  • A TOP15 legnagyobb forgalmú e-kereskedő mellett
  • ismét elkészült az élelmiszerek és háztartási cikkek online értékesítésével foglalkozó kereskedőket tömörítő TOP10-es FMCG lista, valamint
  • a legalább bruttó 5 milliárdos online kiskereskedelmi forgalmat elérő, 100%-ban magyar tulajdonú kereskedőkről is rangsor készült.

Ahogy egy évvel korábban, úgy 2023-ban is az eMAG volt Magyarország legnagyobb forgalmú, egyben legismertebb online áruháza.

Nem változott az sem, hogy a második helyen az Alza.hu áll, a különbség 2022-höz képest annyi itt, hogy az Alza közelebb került forgalomban az eMAG-hoz.

Az eMAG tartja magát
Az eMAG tartja magát
Fotó: MTI

A harmadik helyen eddig a MediaMarkt állt, most azonban a forgalomban a Kifli.hu, ismertségben pedig a Temu jött fel a dobogóra.

A részletes adatokból az is kiderül, hogy a 15 legnagyobb internetes áruház összesen 542,5 milliárd forint online forgalmat bonyolított le 2023-ban, 14,7 milliószor rendeltek a vevők náluk. Megmaradni a piacon és növelni a bevételt egyre nehezebb, ezt jól mutatja, hogy ahhoz a 13 magyar e-kereskedőhöz, amelynek már korábban is 5 milliárd forint fölött volt a forgalma, tavaly egyetlen újabb cég sem tudott csatlakozni. Sőt, ennek a 13 magyar cégnek az összesített forgalma is csupán egyetlen százalékkal nőtt.

Fontos változás az is, hogy megjelentek, és törnek előre a kínai boltok – egyelőre a forgalmi listának még nincsenek az élén, az ismertségben viszont azonkívül, hogy a Temu már a harmadik, a Shein és az Aliexpress is ott van a top 15-ben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!