<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Összesen 1,2  milliárd eurót szán a beruházásra.

Európai terjeszkedésének jegyében egy kizárólag elektromos autókat előállító üzemet hoz lére a Volvo Szlovákiában - írta pénteken a Reuters a cég bejelentésére hivatkozva. Ez lesz a svéd cég harmadik európai gyára. A döntés része annak a stratégiai célnak, hogy az évtized végére csakis villanyárammal közlekedő személyautókat gyártson.

A top modellek is megjelentek már elektromos változatban. Fotó: VolvoA top modellek is megjelentek már elektromos változatban. Fotó: Volvo

A kassai üzem kapacitása évi 250 ezer autó lesz, maga a gyár bővíthető. Azt nem közölték, hogy mikor szeretnék átadni az egységet. Várhatóan több ezer új munkahelyet hoznak létre ezzel.

A Volvo személyautógyátó részlegének az a célja, hogy elérje az évi 1,2 millió eladott autót. Tavaly 700 ezer járművet gyártottak, ez 5,6 százalékos növekedés 2020-hoz képest. Ezek közül 27 százalék volt vagy teljesen elektromos vagy plug-in hibrid autó.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.