<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Fölpörgött az utasforgalom és stabilan magas az árufuvarozás.

Megint az építőmunkásoké a terep a ferihegyi Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) szabályozásaival összhangban szeptemberben nagyszabású gurulóút- és futópálya-felújítási munkák kezdődnek a repülőtéren, valamint bővítik a cargo központ előtti teret is, összesen 7,4 milliárd forintot fognak költeni a két projektre - közölte lapunkkal az üzemeltető Budapest Airport Zrt.(BA) 

Több szakaszon kiszélesítik a B3-B5 gurulóutak teherbíró felületeit és padkáit, megújulnak a csapadékelvezető rendszerek és a fénytechnikai hálózat is. A fejlesztés két ütemben valósul meg, az első ütem várhatóan augusztus 8-tól december elejéig tart, a projekt összköltsége 3,5 milliárd forint.

A növekvő cargo forgalom már megkövetelte, hogy bővítsék a Cargo City-nek nevezett áruforgalmi és raktárközpont forgalmi előterét is. A jövőben jelenlegi kettő helyett - egyidejűleg - akár négy F kategóriás cargo repülőgép kiszolgálása is megvalósulhat. Ez a munka 3,9 milliárd forintba kerül.

A légiáru biznisz ugyan tavasz óta kissé csökkent, ami globális jelenség, de továbbra is stabil. Most júliusban a vállalat 14 647 tonna árut kezelt. Az első hét hónapban összesen 113 181 tonna légiáru fordult meg a budapesti repülőtéren, 11,1 százalékkaltöbb, mint 2021 januárja és júliusa között, és 47 százalékkal több, mint a világjárványt megelőző, 2019-es év júliusig tartó időszakában.

Az utasforgalom idei csúcsot produkált júliusban, a korábban elhalasztott utazásoknak és a sok külföldi vendégnek köszönhetően, de ez a nyár közepén megszokott. Az év hetedik hónapjában csaknem 1,3 millió le-és felszálló utast regisztráltak, ez a 2019-es szint 80 százaléka, a tavalyi év azonos időszakához képest pedig több mint 140 százalékos növekedést. 

Az üzemeltető szerint Ferihegyen nem tapasztalható a legtöbb európai légikikötőre jellemző fennakadás; az utasforgalom kezelése a magas utasszám mellett is gördülékeny és folyamatos. Júliusban az öt legnépszerűbb úti cél az utasok körében London, Tel Aviv, Antalya, Amszterdam és Frankfurt volt.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.