2019. június 2. 17:08

Ez a célja a Magyarországon legtöbb extrudált kenyeret értékesítő abonyi vállalkozásnak, amelyhez egyebek mellett a tavalyi év 15 százalékos árbevételarányos nyeresége ad muníciót, miután külső forrás nélkül működik.

A 2014-ben az Újvilág Szövetkezet jogutódjaként létrejött Abonett Élelmiszergyártó és Kereskedelmi Kft. 801 millió forintos nettó árbevétel mellett 122 milliós adózott nyereséggel zárta a 2018-as évét – derül ki a társaság szerdán közzétett éves beszámolójából. Igazán a cég 1,27 milliárdos saját tőkéje az érdekes, amely a tizenhatszorosa a 78 milliós törzstőkéjének. 

Nemcsak saját márkanév alatt Nemcsak saját márkanév alatt

Fotó: Abonett

Az abonyi családi cég saját tőkéjét az utóbbi öt évben elért nyereségei hizlalták. E profitok adózás után évente 200 millió körüliek voltak, csak a tavalyi tért el jelentősebben e szinttől. A 122 milliós 2018-as nyereséget Szebeni Zoltán ügyvezető az Mfor.hu érdeklődésére azzal magyarázta, hogy kellett a forrás a technológiaváltáshoz, amelynek során a gluténes extrudált kenyerek gyártását elválasztották a gluténmentesekétől. Úgy vélik ugyanis, hogy a funkcionális, egészséges termékek piaca felfutóban van, így a gluténmentes, bio és superfood alapanyagokat felhasználó új termékekkel új fogyasztókat is képesek lehetnek meghódítani. Az 1986 óta a magyar élelmiszerüzletekben kapható, ma már tizennégy fajtából álló Abonett extrudált kenyércsalád egy szeletében mindössze 19 kalória van, de a négyféle szendvicsükben is 130-nál kevesebb.

Egyrészt az egészségesebb harapnivalók iránti kereslet várható növekedése miatt számít arra az Abonett, hogy árbevétele a tavalyinál 12,5 százalékkal magasabb, 900 millió forint lehet az idén. Másrészt azért, mert szeretné fokozni az exporttevékenységét. Jelenleg az árbevétele 5 százalékára tesz szert termékei külföldi értékesítéséből, ezt az arányt a céget 2018-tól már ügyvezetőként is jegyző Szebeni Zoltán tájékoztatása szerint 2-3 éven belül szeretnék 15-20 százalékosra növelni. Jelenleg az Abonett a saját márkaneve alatt futó termékével Olaszországban, illetve a környező kelet-közép európai országokban van jelen. A nagyobb volumenű exporthoz azonban fontos hogy a nagy nemzetközi áruházláncok polcaira is bekerüljenek az Abonett vagy az áruházláncok saját márkaneve alatt akár.

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.