<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Már ha lesz rá pénz. Százhalombatta önkormányzata mindenesetre feltételes közbeszerzési eljárást folytatott le a város új, multifunkcionális csarnokának kivitelezéséhez.

A tender nyertesét most hozták nyilvánosságra az uniós közbeszerzési értesítőben, írja az Átlátszó.hu. A megbízás egy kétszintes, 1297 fő befogadására alkalmas, 3000 négyzetméter alapterületű, nemzetközi és hazai sportrendezvények tartására alkalmas létesítmény megépítéséről szól.

Hatmilliárdos sportcsarnok épülhet Százhalombattán, ha lesz rá pénz. Fotó: battanet.hu Hatmilliárdos sportcsarnok épülhet Százhalombattán, ha lesz rá pénz. Fotó: battanet.hu

 A meglévő sportcsarnok megmarad, és az új csarnok bemelegítő-csarnokaként funkcionál majd sporteseményeken.

A beruházás eredetileg becsült összértéke mintegy 3,6 milliárd forint volt, de a kivitelezők végül mintegy 6 milliárd forintért vállalták a munkát. Vagyis a csarnok közel kétszer annyiba kerül majd, mint eredetileg tervezték.

A nyertes az EB Hungary Invest Kft.-Thermo Épgép Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Kft. párosa lett, amely alvállalkozóként bevonta a ZÁÉV Építőipari Zrt.-t.

Az EB Hungary Invest Kft az elmúlt években több (gyakran milliárdos tételű) állami megbízást kapott. 2012-ben még csak 600 millió forint volt a cég éves forgalma, ez azonban 2020-ra 12,5 milliárdra nőtt.

Az Átlátszó szerint a kft. tulajdonosa Erdei Zoltán József, akinek közös vállalkozása (5. ker Property Ingatlanforgalmazó Kft.) van azzal az Irtó Krisztiánnal, aki vezető beosztásban dolgozik például az EuroAszfalt Kft.-ben, amely több projektben is konzorciumi partnere a Mészáros és Mészáros Kft.-nek. A ZÁÉV pedig Mészáros Lőrinc egyik, milliárdokat profitáló cége.

Az ajánlatkérő feltételes közbeszerzési eljárást folytatott le, a szerződés még nem lépett hatályba. A finanszírozás tervezett forrása az EMMI központi költségvetési forrás, vagyis egyelőre nincs pénz a beruházásra, írja a tényfeltáró portál.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.