2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A kormányzat Jenei Zoltánt tette felelőssé a szektor idei példátlan eladósodásáért. 

Az ágazatban közszájon forog, hogy leváltották Jenei Zoltánt az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) vezetőjét, valamint gazdasági főigazgató-helyettesét Tóbiás Tamást. A hírt elsőként a MedicalOnline tette közzé, erről számolt be csütörtökön a Medical Online nevű szaklap. A lap úgy tudja: a kormányzat Jenei Zoltánt tette felelőssé a szektor idei példátlan eladósodásáért és azért is, hogy az intézmények gazdasági-műszaki üzemeltetésének leválasztása a kórházakról eddig nem bizonyult sikertörténetnek. A Belügyminisztérium csütörtök este közleményben erősítette meg a hírt.

Megvan a bűnös -  a belügy szerint. Fotó: Depositphotos
Megvan a bűnös - a belügy szerint. Fotó: Depositphotos
Idén július elsejétől a fővárosi, majd 2024. január elsejétől országosan is minden kórház ingatlanüzemeltetési szolgáltatását központilag az állam a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságon (KEF) keresztül működteti. Azaz ez a szervezet biztosítja az Országos Kórházi Főigazgatóság fenntartása alá tartozó, aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó fővárosi és vármegyei költségvetési intézmények számára az ingatlanüzemeltetési szolgáltatásokat. Így egyebek mellett az őrzés-védelmet, a takarítást, a műszaki üzemeltetést, karbantartást és az ezekkel összefüggő épületfelújítást, a biztonságtechnikai berendezések üzemeltetését, a létesítménygazdálkodáshoz kapcsolódó egyéb szolgáltatásokat.

A változástól remélték, hogy az intézmények megszabadulhatnak minden olyan kiadástól, ami nem közvetlenül a gyógyítást érinti. Csakhogy a feladat leválasztásakor a kórházak azzal szembesültek, hogy több százmilliós végkielégítést kell előteremteniük, mert a szakembereik nem vállalták a munkát az új feltételekkel. A végkielégítések kifizetése is növelte az eladósodást - írta alap.


 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!