2p

A virológus szerint a járvány két hullámban jelentkezik majd egy éven belül.

Az atv.hu szemlézte Rusvai Miklós interjúját az ATV Start műsorában, a szakember itt arról beszélt, hogy a Covid-19 valószínűleg két hullámban jelentkezik majd egy éven belül, az első ilyenkor nyár végén-ősz kezdetén. Mint mondta, a járványhullám már jelenleg is zajlik, hiszen öt hete folyamatosan emelkednek a számok.

Hangsúlyozta, szerencsére nem súlyosak a tünetek, a betegek enyhe légzőszervi, náthás tüneteket produkálnak. Rusvai Miklós arról is beszélt, hogy az új típusú covid is kimutatható a régi tesztekkel, a közhiedelemmel ellentétben, de csak azt tudják megállapítani, hogy covid vagy nem covid.

A virológus végül arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar lakosság körében mindenki átesett a fertőzésen, tehát az is, aki oltatta magát, és az is, aki nem. Kijelentette,

olyan nincs Magyarországon, aki nem kapta el a fertőzést.

Az új vakcinák szükségességével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az immunrendszernek időnként kell a frissítés, az új és új típusú vakcinák pedig tulajdonképpen olyanok, mintha valakit fénykép alapján fel akarnánk ismerni: a régi fénykép alapján is felismerjük, az immunrendszer a korábbi vakcinák alapján is tud védekezni, de ,,tökéletesebb a védekezés, ha felfrissítjük az immunmemóriát".

(atv.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!