2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Zajlik a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálása, szivárognak a hírek.

A helyszínen jelen lévő tudósítók szerint már "több tucat", korábban érvénytelennek minősített szavazólapot találtak a Nemzeti Választási Iroda (NVI) újraszámlálást végző számlálóbiztosok.

24 592 érvénytelen szavazólapot kell átnézni, ez folyamatosan zajlik.

"A szavazólapokat az NVI munkatársai egyesével átnézik, amit érvényesnek vélnek, azt a sárga mappákba gyűjtik. Ezekről egyesével az Nemzeti Választási Bizottság fog döntést hozni. Az eddigi 15 kerületben nagyjából 200 ilyen szavazólapot találtak, de a végső döntést ezek sorsáról csak délután fogják meghozni"

- írja helyszínen tartózkodó kollégánk.

"12 asztalnál 24 ember dolgozik, és - amennyire meg lehet állapítani - vegyes a kép, vannak vegyesen Vitézy Dávidra, Karácsony Gergelyre, de még Grundtner Andrásra leadott szavazatok is, amit érvényesnek láttak"

- kaptunk még információt.

A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak sajtónyilvános újraszámlálása a Nemzeti Választási Irodában 2024. június 14-én
A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak sajtónyilvános újraszámlálása a Nemzeti Választási Irodában 2024. június 14-én
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Élő közvetítésünket itt nézheti meg:

A Telex tudósítása szerint a számlálóbiztosok "egyenként mondják maguk között, hogy melyik jelölt kapta a mégis érvényes szavazatot. Vitézy Dávid neve egyértelműen többször hallatszott, de egyszer-kétszer Karácsony Gergely nevét is mondták".

Végeredmény délután, 17 óra környékén várható.

Arról, hogy ez az eljárás miért aggályos, itt olvashatnak:

Karácsony Gergely már tegnap bejelentette, hogy akkor sem fogadja el az eredményt, ha ő marad a nyertes, pontosan a fenti problémákra hivatkozva, Vitézy Dávid viszont nem szeretne megismételt választást.

 

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!