2p

Most éppen arra hívta fel a figyelmet, hogy 76-szor annyi az érvénytelennek nyilvánított szavazat, mint a két főpolgármester-jelölt közötti különbség. Az 324 szavazat volt.

"Tegnap este hétkor befejeződött a szavazás a főpolgármester-választáson, de a hivatalos végeredményt még mindig nem tudjuk. Egy dolgot szeretnék előre leszögezni: ha minden nyitott kérdést tisztáztunk, ha minden beérkező gyanút megvizsgáltunk, és az a végeredmény születik, hogy Karácsony Gergely nyerte ezt a választást akár csak egy szavazattal is, akkor természetesen gratulálok neki, és a programom mentén, konstruktívan fogjuk képviselni a budapestieket a Fővárosi Közgyűlésben. De most még nem tartunk itt" - fogalmazott a választást értékelő Facebook-bejegyzésében Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje.

Rámutatva, hogy egyelőre rengeteg gyanú és nyitott kérdés van. Felhívta a figyelmet, hogy 24 592 érvénytelen szavazat volt ezen a választáson, ami rekordnak számít, egyúttal 76-szor akkora számról van szó, mint amekkora a közte és Karácsony Gergely közti, mindössze 324 szavazatos különbség.

A már birtokukban lévő információk alapján egyes kerületekben rendszerszintű problémák merültek fel a szavazatok érvénytelenné nyilvánításával kapcsolatban, és pont ezekben a kerületben kiugró is volt az ilyen szavazatok aránya - jelezte az LMP főpolgármester-jelöltje.

Majd a következő mondataiból kiderült, miért is forszírozza annyira a szavazatok újraszámolását. Mint írta, a rá szavazó 371 ezer budapesti szavazónak tartozik ezzel.

Egyúttal arra kérte a Fővárosi Választási Irodát, hogy a jogorvoslatok lezárultáig minden szavazatot, jegyzőkönyvet és urnát őrizzenek meg, minden befolyási kísérletet akadályozzanak meg, és tegyék lehetővé, hogy minden budapesti számára megnyugtató módon tudjon zárulni a rendkívül szoros főpolgármester-választás.

Ebben a cikkünkben részletesen beszámoltunk, van-e alapja Vitézy követelésének:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!