2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Macron elnök és Scholz kancellár újból tárgyalt a katonai segítségről.

Összesen 97 összecsapás volt az elmúlt 24 órában, az ukrán légierő 12 csapást mért az ellenségre - jelentette szombat reggel az ukrán főparancsnokság. Az oroszok két rakétatámadást, 91 egyéb légi csapást indítottak falvakra és városokra. Az orosz tüzérség 161 alkalommal lőtte a keleti és déli front összesen 110 települését.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, ahogy már többször is az elmúlt két évben, várhatóan megint elmegy a frontra, hogy lelkesítse a katonákat
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, ahogy már többször is az elmúlt két évben, várhatóan megint elmegy a frontra, hogy lelkesítse a katonákat
Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

  • Tankcsapatokkal és gyalogsággal támadtak az oroszok Novokalinove térségében, akárcsak Donyeck megye több más településének körzetében. Több falunál sikerült előrenyomulniuk vagy bekeríteni egyiket-másikat.
  • Rustem Umerov ukrán védelmi miniszter japán kollégájával, Minoru Kiharával tárgyalt a szigetország által Ukrajnának nyújtott katonai és gazdasági segítségről. Umerov megköszönte az eddigi támogatást és annak növelését kérte. Külön megköszönte, hogy a japánok fejlett technológiájuk révén hozzájárulnak az aknamentesítéshez, továbbá a sebesült ukrán katonák rehabilitációjához.
  • Emmanuel Macron francia elnök és Olaf Scholz német kancellár videókonferencián tárgyalt az Ukrajnának nyújtandó katonai segítség fokozásáról. A két vezető az Európai Tanács jövő heti ülése előtt konzultált, megbeszélésükön az ukrajnai háborúnak az európai gazdaságra gyakorolt hatásairól is szó volt.
  • Szófiában hétfőn kezdődik a Fekete-tengeri Biztonsági Konferencia második rendezvénye, a két házigazda Ukrajna és Bulgária. A két ország külügyi és védelmi tárcái szerint várhatóan mintegy 40 ország képviselteti magát az eseményen.
  • Amerikai-ukrán külpolitikai és kereskedelmi fórumot rendeznek április 17-én Washingtonban. Főleg az újjáépítésben lévő lehetőségeket vitatják meg, de konkrét programokat is kijelölnek Ukrajna modernizációjával és a gazdaság stabilizálásával kapcsolatban - közölte az amerikai külügyminisztérium. (Ukrinform/UNN)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!