1p

Oroszország számít rá, hogy a magyar kormány intézkedéseket tesz a Szurgutnyeftyegaz Molban szerzett részesedése körüli helyzet rendezése érdekében - jelentette ki csütörtökön Moszkvában újságíróknak Igor Szecsin orosz miniszterelnök-helyettes.

Nem tehetjük meg, hogy nem reagálunk, mivel orosz beruházó hátrányos megkülönböztetésének nyilvánvaló esetéről van szó - mondta a politikus, emlékeztetve rá, hogy az orosz vállalat részvényvásárlással résztulajdonosává vált a magyar olajipari vállalatnak. A Szurgutnyeftyegazt azonban gyakorlatilag megakadályozták abban, hogy éljen részvényesi jogaival.

Tárgyalunk erről a kérdésről a magyar féllel, és kértük, hogy a Szurgutnyeftyegaz jogait tartsák tiszteletben - jelentette ki Igor Szecsin, megállapítva, hogy a magyar fél igyekszik a legkorrektebben eljárni. "Nem akarjuk, hogy ez az üzlet a kapcsolatok bonyolultabbá válásához vezessen, különböző megoldásokat javaslunk, és reméljük, hogy ez eredményt hoz" - fogalmazott.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!