2p

Nagyjából 39 milliárd forintnak talált jobb helyet a miniszterelnök.

A legfrissebb, hétfő késő este megjelent Magyar Közlönyben több költségvetési átcsoportosításról és költségvetési maradványok felhasználásáról is határozott a kormány egy Orbán Viktor aláírásával megjelent rendeletben.

A Központi Maradványelszámolási Alap cím terhére 12,1 milliárd forintot csoportosít át a kormány, a legnagyobb kedvezményezett a Belügyinisztérium, azon belül is a Terrorelhárítási Központ (TEK), amelyhez Beruházások címszó alatt vándorol 2,9 milliárd forint.

További 22,2 milliárdot is megmozgat a kormány, itt is a második legnagyobb tételt a Belügyminisztérim kapja, a Klebersberg Központ is beruházásokra költheti el az erre a célra kapott közel 3,7 milliárd forintot.

A legnagyobb összeget pedig a Kormányzati infokommunikációs szolgáltatásokon belül "Dologi kiadásokra" költi a kormány, 3,76 milliárddal.

Ezen kívül arról is döntött Orbán Viktor, hogy "engedélyezi a 2022. évi kötelezettségvállalással terhelt, de 2023. december 31. napjáig pénzügyileg nem teljesült költségvetési maradványok felhasználását, azzal, hogy a teljes összegből összesen 3 806 446 178 forint elvonásra kerül, ebből 407 475 665 forint az I. Országgyűlés fejezet és 3 398 970 513 forint a XIV. Belügyminisztérium fejezet tekintetében."

További 1,2 milliárd forint kötelezettségvállalást engedélyezett a kormány az energiaügyi miniszternek a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány egyes feladatainak ellátásához.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!