1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Három helyett öt évre, és akár családdal együtt is jöhetnének vendégmunkások a Paks2 és a Budapest–Belgrád vasút beruházásainak kivitelezéséhez.

Paks 2 és a Budapest–Belgrád vasút kivitelezési munkáit végző cégek „speciális munkaerőigényének mielőbbi biztosíthatósága érdekében” egyszerűbbé válna a harmadik országból érkező munkavállalók alkalmazása – írja a Népszava egy, a parlament előtt fekvő törvényjavaslatra hivatkozva. A bevándorlási törvény fő szabálya szerint munkavállalási célú tartózkodási engedély a beruházás befejezéséig, de legfeljebb három évre jogosít itt tartózkodásra, ám e két projekt esetében a dokumentum öt évig lenne érvényes, illetve az engedélyt megszerző vendégmunkások családjuk számára is kérhetnének tartózkodási engedélyt.

Könnyítenének a vendégmunkások alkalmazásán a Budapest-Belgrád vasútvonal-beruházás esetében is
Könnyítenének a vendégmunkások alkalmazásán a Budapest-Belgrád vasútvonal-beruházás esetében is
Fotó: MÁV

A lap megjegyzi, a paksi beruházáson főleg orosz, míg a Budapest–Belgrád vasútvonalon zömmel kínai vendégmunkások dolgoznának. Emlékeztetnek, az orosz, illetve a kínai hírszerzés nagyon aktívan tevékenykedik Magyarországon, ezért a törvénymódosítás nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet.

A vendégmunkások körüli dilemmáról korábban az ATV Csatt című műsorában kollégánk is vitázott.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!