<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Napi 30 ezer is lehet az új fertőzöttek száma a miniszter szerint. Arról is beszélt, hogy nem azt kell nézni, ki hány oltást kapott - csakhogy az oltási igazolványt pont ahhoz kötötte a kormány.

Az emberi erőforrások minisztere a minisztérium Facebook-oldalán közzétett, az Életközelben címmel futó sorozat keretében közzétett videóban nyilatkozott a járványhoz kapcsolódó aktuális kérdésekről.

Elmondta, hogy az várható, a következő hetekben még emelkedni fog a fertőzöttek száma, a napi igazolt új esetek száma pedig elérheti a 30 ezret is. Kiemelte viszont, hogy az omikron-variáns a korábbiaknál enyhébb lefolyásúbb betegséget idéz elő általában.

Igazi veszélyben az oltatlanok vannak - állította -, az ő arányuk a miniszter elmondása szerint eléri az egyharmadot. Felhívta viszonta  figyelmet arra, hogy "elsősorban nem azt kell figyelembe venni, hogy ki hány oltást kapott eddig, hanem hogy a második oltást, a harmadik oltást mennyi idővel ezelőtt kapta meg az illető".

"Három-négy hét kell a második vagy a harmadik oltás után, hogy kialakuljon egy magas védettségi szint" - emelte ki, majd hozzátette: A harmadik oltásnak azért van értelme, mert minden korcsoportban a lecsökkent védettséget nagyon határozottan körülbelül 90 százalékra emeli."

Kásler Miklós beszélt a Szent Imre Kórházban pusztító tűzról is. A miniszter elmondta, az intézmény sürgősségi osztálya teljes rekonstrukcióra szorul, és közel félmilliárd forintba fog kerülni, hogy az osztály ismét működőképes legyen.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.