3p

Kétkörös lesz a leépítés a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft.-nél, ahol korábban a 13. és a 14. havi fizetés is ugrott.

Másfél évig volt munka, de az elmúlt időszakban már sokat malmoztak, mivel nem érkeznek az uniós pénzek. Az állami cég az elbocsátások ellenére jelentős összegű vállalkozási szerződéseket kötött a 4iG-vel, illetve a kormányzati médiakampányokat gyártó Balásy Gyula féltestvérének vállalkozásával.

Komoly leépítést jelentettek be a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft.-nél (DKF), miután továbbra sem érkeznek uniós pénzek Magyarországra - írja a 24.hu. 

A lap úgy tudja egy kirúgott dolgozótól, hogy a dolgozókat egy tájékoztatóra hívták be május utolsó napján, ám az elhangzottak nem érték meglepetésként őket, egy-két hete terjedt már pletyka az elbocsátásról. Igaz, három héttel ezelőtt meg még azt a tájékoztatást kapták, hogy az év végéig rendelkezésre áll a működéshez szükséges pénz, és várják a projekteket.

Képünk illusztráció: Depositphotos
Képünk illusztráció: Depositphotos

A csoportos és a személyes tájékoztatón egyaránt elhangzott, hogy a cégvezetés sajnálja a történteket, és próbál segíteni, hogy cégcsoporton belül találjanak helyet az elbocsátottaknak, de konkrétumokról nem esett szó.

A portál szerint a DKF a tavalyi tavasszal még 180 feletti dolgozói létszámmal működött, jelenleg nagyjából 120-an vannak a cégnél, de a friss bejelentés szerint a megmaradt munkavállalók legkevesebb felét kirúgják és a leépítés kétkörös lesz.

Az állami tulajdonú céget 2021 februárjában alapították, jelenlegi vezérigazgatója Takács Gábor. A DKF tulajdonosi jogait a Digitális Magyarország Ügynökség Zrt. (DMÜ) gyakorolja. Ennek ügyvezetője Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke, aki nemrég a részben állami tulajdonba került Vodafone vezetésébe is beült. A DMÜ a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda fennhatósága alá tartozik.

A cég ötmillió forint feletti szerződéseiből az derül ki, hogy a 4iG-val, mint konzorciumvezetővel csak tavaly 1,1 milliárd forint értékben kötöttek vállalkozói szerződést. Jelentős megrendelés-állománnyal bír a kormányzati kampányok szervezését végző Balásy Gyula féltestvérének cége is. A Balásy Bulcsú vezette Fornax ICT Kft. 2022-ben – konzorcium vezetőjeként vagy tagjaként – körülbelül 780 millió forint megbízáshoz jutott, és már az idén is leesett nekik egy 220 milliós üzlet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!