<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke egyelőre nem tartja időszerűnek a megbeszéléseket az Ukrajnában háborút folytató Oroszország és Fehéroroszország elleni szankciók enyhítéséről vagy feloldásáról.

"Az orosz és fehérorosz állam és kormány elleni szankciók maradnak és maradniuk is kell" - mondta újévi beszédében a 69 éves német sportvezető.

A NOB elítélte, amikor röviddel a pekingi téli olimpia után az orosz haderő - fehérorosz támogatással - bevonult Ukrajnába, és kérte, hogy egyik támadó fél országában se rendezzenek nemzetközi sporteseményt. Ezen felül a versenyeken, találkozókon nem szerepelhetnek a két ország nemzeti szimbólumai, a sportolóik pedig a legtöbb sportágban nem indulhatnak a nagy nemzetközi viadalokon.

A közelmúltban ugyanakkor felmerült annak a lehetősége, hogy az orosz és fehérorosz sportolók visszatérhessenek a nemzetközi porondra, az Ázsiai Olimpiai Bizottság (OCA) ugyanis azzal a javaslattal fordult a NOB-hoz, hogy az általa szervezett sporteseményeken - semleges színekben - ezek a versenyzők is részt vehessenek. A NOB akkor azt közölte, hogy megvizsgálja a kezdeményezést. (MTI)