<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Értesülések szerint a korrupciósellenes csomag elfogadására és végrehajtására plusz időt kap a kormány.

Az európai uniós országok miniszteri szintű tanácsa október 13-án várhatóan megadja a haladékot az Orbán-kormánynak a 17 intézkedésből álló korrupcióellenes csomag elfogadására és végrehajtására - értesült a Népszava.

A lap forrásai szerint ez azt jelenti, hogy a tagállamok pénzügyminiszterei legkésőbb december közepéig elhalaszthatják a szavazást az Európai Bizottság által javasolt, nagyjából 3000 milliárd forint (7,5 milliárd euró) pénzügyi szankcióról, viszont a retorzió elkerüléséhez Magyarországnak száz százalékosan teljesítenie kell a Brüsszelnek tett ígéreteit az előre egyeztetett menetrend alapján, hogy elkerülje a retorziót. Az Országgyűlés már megkezdte a törvények és törvénymódosítások elfogadását.

A Népszava brüsszeli forrásai szerint az EU27-ek nagyköveti tanácsa jövő szerdán, október 12-én úgy fog dönteni, hogy az október 18-i határidőt meghosszabbítják.

(Népszava)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.