<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Viszonylag kicsi annak a szcenáriónak a valószínűsége, amelyet a Nemzetközi Energiaügynökség felvázolt. Ugyanakkor teljesen kizárni sem lehet, hogy februárra 5 százalékra apadnak az európai gázkészletek.

Megjelent a Nemzetközi Energiaügynökség (International Energy Agency, IEA) aktuális, negyedéves jelentése, melyben a testület Oroszország kiszámíthatatlan viselkedése miatt két horrorforgatókönyvvel áll elő az idei télre, számolt be a hvg.hu.

Az egyik szerint, ha november elsejével teljesen leáll Oroszország Európába irányuló gázszolgáltatása, akkor februárra kevesebb mint 20 százalékosra apadhatnak a kontinens gázkészletei - amennyiben robusztus marad Európa LNG-ellátása. De ha ezzel együtt a cseppfolyósgáz-szállítmányok is alacsony szintre süllyednek, akkor az európai gázkészlet jövő februárra csak 5 százalékos lesz.

Az európai gáztárolók jelenleg közel 90 százalékos töltöttségen állnak, de a fűtési szezon még csak most indul. Magyarország esetében az európai átlagnál alacsonyabb a tárolók töltöttsége, ugyanakkor ez részben csalóka adat, hiszen fogyasztásarányosan az egyik legnagyobb kapacitással rendelkezik hazánk. Azt azonban ki kell emelni, hogy az orosz gáz elapadása itthon is óriási problémákat okozhat. Jelen pillanatban ugyan zavartalanul érkezik Magyarországra gáz, ám esetünkben sem lehet teljesen kizárni, hogy nem lesznek problémák. A témában született cikkünk itt olvasható:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.