2017. április 27. 08:28

A dél-koreai cégóriás negyedéves profitja 46 százalékkal nőtt.

Jelentősen, 46 százalékkal nőtt a Samsung Electronics március végével záródott negyedéves nyeresége, amiben különösen nagy szerepet játszott a félvezetőket gyártó ágazat jó teljesítménye.

A dél-koreai elektronikai konszern csütörtökön azt közölte, hogy az adózott eredménye 7,7 ezer milliárd won (100 won=25,34 forint) volt, ami három éve a legnagyobb negyedéves profit. Az elemzők ennél kisebb adózott eredményre, 7,1 ezer milliárd wonra számítottak.

A cég bevétele várakozásoknak megfelelően, 2 százalékkal 50,5 ezer milliárd wonra nőtt, a működési eredmény 48 százalékkal 9,9 ezer milliárd wonra emelkedett.

A Samsung mobilgyártó ágazatának működési eredménye viszont 2,07 ezer milliárd wonra csökkent a tavalyi első negyedévi 3,89 ezer milliárd wonról.

A dél-koreai cég a folyó negyedévre nagyobb profitot vár, mert azzal számol, hogy növelni tudja a félvezetők és a mobiltelefonok eladását.

A Samsung csütörtökön 2,3 ezer milliárd won értékű részvényvisszavásárlási programot is bejelentett.

A cég teljesítményére szemlátomást nincs különösebb hatással az, hogy örököse, Jay Y. Lee ellen épp most folyik a helyi sajtó által az "évszázad perének" nevezett eljárás, melyben az üzletembert egyebek mellett vesztegetéssel, sikkasztással és hamis tanúzással vádolják. Igaz, a dél-koreai szabályok lehetővé teszik Lee-nek, hogy rendkívül sűrűn fogadja tanácsadóit, így minden jel arra mutat, hogy továbbra is ő vezeti a Samsungot, a rendőri őrizet és a bírósági ügy ellenére.

via MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.