2017. április 27. 08:28

A dél-koreai cégóriás negyedéves profitja 46 százalékkal nőtt.

Jelentősen, 46 százalékkal nőtt a Samsung Electronics március végével záródott negyedéves nyeresége, amiben különösen nagy szerepet játszott a félvezetőket gyártó ágazat jó teljesítménye.

A dél-koreai elektronikai konszern csütörtökön azt közölte, hogy az adózott eredménye 7,7 ezer milliárd won (100 won=25,34 forint) volt, ami három éve a legnagyobb negyedéves profit. Az elemzők ennél kisebb adózott eredményre, 7,1 ezer milliárd wonra számítottak.

A cég bevétele várakozásoknak megfelelően, 2 százalékkal 50,5 ezer milliárd wonra nőtt, a működési eredmény 48 százalékkal 9,9 ezer milliárd wonra emelkedett.

A Samsung mobilgyártó ágazatának működési eredménye viszont 2,07 ezer milliárd wonra csökkent a tavalyi első negyedévi 3,89 ezer milliárd wonról.

A dél-koreai cég a folyó negyedévre nagyobb profitot vár, mert azzal számol, hogy növelni tudja a félvezetők és a mobiltelefonok eladását.

A Samsung csütörtökön 2,3 ezer milliárd won értékű részvényvisszavásárlási programot is bejelentett.

A cég teljesítményére szemlátomást nincs különösebb hatással az, hogy örököse, Jay Y. Lee ellen épp most folyik a helyi sajtó által az "évszázad perének" nevezett eljárás, melyben az üzletembert egyebek mellett vesztegetéssel, sikkasztással és hamis tanúzással vádolják. Igaz, a dél-koreai szabályok lehetővé teszik Lee-nek, hogy rendkívül sűrűn fogadja tanácsadóit, így minden jel arra mutat, hogy továbbra is ő vezeti a Samsungot, a rendőri őrizet és a bírósági ügy ellenére.

via MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.