2017. október 5. 09:37

A közmédia eddig sem volt szűkmarkú, ha arról volt szó, hogy sportesemények közvetítési jogáért kellett fizetni.

A közmédia igyekszik minden jelentősebb sportesemény közvetítési jogát elhappolni a konkurensek elől, és ez rendre sikerül is neki. Az MTVA honlapján napokban frissített szerződéslista szerint újabb sokakat érdeklő esemény közvetítési jogát sikerült megszerezniük. Még július 11-én írták alá a szerződést az UEFA-val sportközvetítések felhasználási jogára. Közel 8 millió eurót, vagyis az általuk használt 319 forintos árfolyamon átszámolva 2,54 milliárd forintot fizettek:

  • a 2020. évi UEFA Európa-bajnokság,
  • a 2022. évi FIFA Labdarúgó-világbajnokság selejtező mérkőzései,
  • az UEFA Nemzetek Ligája 2018/2019 és 2020/2021 évad,
  • valamint egyéb nemzetközi mérkőzések felhasználási jogáért.

Viszont nem ez volt az egyetlen frissen közzétett olyan szerződés, ami nagyobb sportrendezvények közvetítésével volt kapcsolatban; igaz, a legdrágább címet nem tudja elvenni a foci-eb-től és vb-től.

A 2020-as foci-eb budapesti logója - a főváros az egyik rendezőváros

A Television in Europe Limiteddel kötött megállapodás szerint az MTVA átszámítva majdnem 7,5 millió forintot (23 500 eurót) fizet a 2017., 2018., és 2020. évi Gyorsasági Kajak-kenu Európa Bajnokság felhasználási jogáért.

Egy hazai klub sem maradt közmédiás pénz nélkül: a Fradi, mely a mostani szezonban mindössze két kört tudott megélni az Európa Ligában, a hazai rendezésű selejtező mérkőzéseinek felhasználási jogáért 36,7 millió forintot kapott a köztévétől. Vagyis egy meccsre átlagosan 18 milliót számolhatunk. A zöld-fehér csapat tavalyi csúfos bukása viszont ennél is több pénzt hozhatott a konyhára. A Fradi az NB1 győzteseként a Bajnokok Ligájában indulhatott a 2016/2017-es szezonban, ahonnan már az első körben kiütötte őt az albán Partizani Tirana és az Európa Ligában sem folytathatta a csapat. A közmédia viszont a "BL vagy EL meccsek" hazai közvetítésért ennek ellenére 44,3 millió forintot fizetett az FTC Labdarúgó Zrt.-nek.

A külföldi csapatokkal szemben nem ennyire bőkező a közmédia, legalábbis erre utal a most frissített dokumentum egyik sora. A Balzan Youth-Videoton július 4-ei selejtező mérkőzésének felhasználási jogáért ugyanis mindössze 5,4 millió forintot fizetett az MTVA a Playbook International GmbH&Co. KG-nek.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.