2017. augusztus 8. 12:11

Még be nem mutatott filmek, sorozatok és belsős dokumentumok sorsa a tét.

Számítógépes kalózok 6 millió dollár "munkabért" követelnek az HBO-tól olyan adatokért cserébe, amelyeket az amerikai televíziós társaság informatikai rendszerébe behatolva loptak el - derül ki egy hétfőn az internetre feltett üzenetükből.

(HBO)

A hackerek eddig még be nem mutatott filmeket, televíziós sorozatokat és bizalmas belső cégadatokat, levelezéseket szereztek meg, köztük Leslie Cohen alelnök egyhavi emailjeit, és állításuk szerint a Trónok harca című sikersorozat sztárjainak privát mobilszámait is. Üzenetüket Richard Pleplernek, a vállalat vezérigazgatójának címezték, és azt követelik benne, hogy három napon belül fizessék ki nekik bitcoinban az összeget. Tárgyalni egyedül vele hajlandóak, de vele is csak arról, hogy miként bonyolítsák le a fizetést.

A cég elismerte, hogy "tulajdonosi információkat" loptak el tőle, és közölte, hogy együttműködik a rendőrséggel az ügy felderítésében. Azt tagadja, hogy a teljes e-mailrendszerét feltörték.

A kalózok azt állítják, hogy 1,5 terabyte információt töltöttek le, és azzal fenyegetőztek, hogy mindezt nyilvánosságra hozzák az interneten. A cég informatikai rendszerébe való behatolás hat hónapnyi erőfeszítésükbe került és ennek a "munkabérét" akarják. Mint írták, amúgy évi 12-15 millió dollárt zsarolnaki ki olyan szervezetektől, amelyeknek a rendszerét feltörték. Mint közölték, a HBO a 17. társaság, amelyet megzsaroltak, és csak három utasította vissza a fizetést.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.