2018. január 29. 10:18

A felmérés válaszadói azonban józanul látják az esélyeket, hisz azt mondják: hiába indul, a milliárdos nem nyerhet.

A magyar választók kétharmada abban a tudatban él, hogy Soros György Pártja (SGYP) is részt vesz az április 8-i országgyűlési választáson, derül ki a Policy Agenda közvélemény-kutatásából, amely a Zoom.hu megbízásából készült.

A PA vizsgálata azt igyekezett megmérni, mennyire hisznek az emberek egy fiktív párt létezésében, és mennyire tartják esélyesnek a választáson. Vagyis, ugye, azt, hogy mennyire írta felül a józan észt és ítélőképességet a kormány hosszasan dübörgő, sokmilliárd forintból letolt Soros György-ellenes kampánya.

A válasz az, hogy kiemelkedően eredményesen. Arra a kérdésre, hogy „Ön szerint megnyerheti-e Soros György Pártja (SGYP) a tavaszi országgyűlési választásokat?”, a válaszadók 64 százaléka mondta azt, hogy nem, míg 2 százalék szerint valós győzelmi esélye van a – valójában nem is létező – pártnak. Mindössze a válaszadók 24 százaléka tud arról, hogy valójában nem is létezik ilyen nevű párt (ők azok, akik azt válaszolták, hogy SGYP nevű párt nem indul a választásokon), tíz százalék pedig nem tudott válaszolni.

Válaszok pártpreferenciák szerint:

  • Fideszesek - az SGYP indul, de biztos, hogy nem nyerhet: 81 százalék. Csak 12 százalékuk van tisztában a valósággal.
  • Jobbikosok - 54-31 ugyanez az arány.
  • Bizonytalanok - 61-22.
  • Baloldali-liberális szavazók - 45-43.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.